Akcióztak a szolnoki kutyapártiak, kiszálltak a rendőrök

Kis-Magyarország

A buszmegálló kilazult térköveit próbálták megerősíti, de jöttek a rendőrök. 

Mentelmi joga mentette meg a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szolnoki választókerületi jelöltjét, Viczán Pétert attól, hogy rendőrségi eljárás induljon ellene. Az esetről az MKKP Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete számolt be közösségi oldalán.  

Az történt, hogy a csoport a szolnoki Jubileum téren akciózott vasárnap, és amíg a többi passzivista négyszínt és padot festett, helyi jelöltjük a buszmegálló kilazult térköveit vette kezelésbe. Célja az volt, hogy a járdához hasonló színezéssel hívja fel a figyelmet arra, hogy balesetveszélyesek, ezért meg kellene erősíteni őket. 

Ráadásként ő maga szerette volna feltölteni az alattuk lévő gödröt földdel, hogy stabilabban álljanak, azonban amint kipakolta őket, hogy nekilásson ennek, megjelentek a rendőrök. 

A rendőrök közölték, hogy amit tett, az közlekedés biztonsága elleni bűncselekménynek számít, amiért akár 3 év felfüggesztett börtönbüntetés is kiszabható. Mivel azonban a képviselőjelöltséggel mentelmi jog is jár, nem indítottak ellene eljárást, ehelyett a helyi választási bizottság vizsgálja majd ki az esetet.

A párt szerint egyáltalán nem áll meg a felhozott vád, hiszen éppen, hogy stabilabbá szerették volna tenni a térköveket, a színezéssel pedig az illetékesek figyelmét hívták volna fel a problémára. A párt azt is közölte, hogy az illetékes városi cég vezetője is megvizsgálta az ügyet, az okozott kár (földdel betömés és négy sor térkő lefestése) előzetes elmondása szerint legalább 250 ezer forint.

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?