Akkugyárról kérdezték, a polgármester bemutatott

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 24.

Kis-Magyarország

A nyíregyházi ülésen a momentumos képviselő arra volt kíváncsi, Kovács Ferenc vállalna-e sormunkát a leendő üzemben.

A Nyíregyházára tervezett akkumulátorgyárról tett fel kérdéseket Lengyel Máté helyi önkormányzati képviselő egy ülésen Kovács Ferenc nyíregyházi polgármesternek, ő azonban válasz helyett „bemutatott”.

Erről a momentumos politikus szemszögéből lehet értesülni a Facebookon.

Lengyel azt írta, a polgármestert egy három és fél órás, zárt ülésen kérdezte. Eleve nem tartotta jónak, hogy erről az üzemről a nyilvánosság kizárásával tanácskoznak. Úgy gondolja, az üzleti titok kategóriájába sorolt adatok kivételével a többi információ igenis a nyíregyháziakra tartozna.

A tanácskozáson a momentumos politikus a nyíregyháziak által hozzá eljuttatott kérdéseket tette fel, így azt, hogy a majdani gyárban dolgozó munkások – ahogy ő fogalmaz: „gazdasági bevándorlók” – a város egészségügyi ellátórendszerét veszik-e majd igénybe, vagy külön látják el őket. Arra is kíváncsi volt végül, hogy a polgármester hajlandó lenne-e „sormunkát vállalni ebben az akkumulátorgyárban”.

Kovács Ferenc ez utóbbi kérdésre reagált a sértő kézmozdulattal. 

 „Bemutatott nekem és mindazoknak, akiket képviselek, akikért dolgozom. Jeleztem, hogy ezt a félreérthetetlen választ továbbítom a kérdezőnek és a lakosságnak, amire a polgármester egyértelművé tette, hogy ezt nekem üzeni és újra megismételte a nemzetközi kézjelzést. Ezek után bocsánatkérésre szólítottam fel a polgármestert, aminek nem tett eleget. Hogy ez a polgármesteri kézmozdulat írásban is jegyzőkönyvbe kerülhessen és megmaradhasson az utókornak, szót kértem, de ezt a válasz kínossága miatt már megtagadta a polgármester. Nem hiszem, hogy ilyen előfordult volna az elmúlt 33 évben a nyíregyházi közgyűlésen” – írja Lengyel Máté.

Posztjában azon lamentál, milyen reakcióra számíthat a polgármestertől legközelebb.

 

 

 

 Címlapképünk forrása Kovács Ferenc polgármester Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk