Akkumulátor-újrahasznosító üzem épül Alsózsolcán

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. augusztus 29.

Kis-Magyarország

Szijjártó Péter bejelentése szerint így már nem is lesz környezetterhelése a gyáraknak.

„A világ legmodernebb technológiájú akkumulátor-újrahasznosító üzemét építi meg a szlovén Andrada-csoport Alsózsolcán, tízmilliárd forintnyi értékével ez minden idők legnagyobb szlovén beruházása Magyaországon” – jelentette be kedden Szijjártó Péter. 

A külügyminiszter hozzátette szerint „Ezzel biztosítani tudjuk azt, hogy az elektromos akkumulátorgyártás teljes egészében környezetterhelés nélkül megy végbe, és hogy az elektromos akkumulátorok újrahasznosítása is így már biztosított lesz.”

Tájékoztatása szerint a cég ezzel a tízmilliárd forint értékű beruházással évi tízezer tonna akkumulátort lesz képes újrahasznosítani Alsózsolcán. A kormány a projektet 4,7 milliárd forinttal támogatja. Szijjártó közölte: „Hazánk hamarosan a világ második legnagyobb elektromos akkumulátorgyártója lesz, elsősorban a nagy keleti beruházások nyomán.”

Szijjártó egyáltalán nem fecsérelt szót azokra a tiltakozásokra, amik az országszerte épülő akkumulátorgyárak miatt szerveződtek, de például a gödi Samsung-gyár körüli egyre gyakoribb problémák sem szegték kedvét a külügyminiszternek az újabb és újabb bejelentésektől.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk