Az MVM veszi át a távhőszolgáltatást a szolnoki lakótelepen

Kis-Magyarország

Az előző szolgáltató, az Alfa-Nova nem ment csődbe hanem visszaadta a szolgáltatást - közölte a cég.

Péntektől az MVM Oroszlányi Távhőszolgáltató Zrt. veszi át a fűtés- és melegvízszolgáltatást a szolnoki Széchenyi-lakótelepen. Mint lapunk a nap folyamán beszámolt róla, a városrészben napok óta nincs fűtés, szerda óta melegvíz sem. A szolgáltató Alfa-Nova Kft. arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a távhővezeték meghibásodása miatt "a fűtésszolgáltatást előreláthatólag 2021. október 15. időponttal tudjuk megkezdeni". A javítás a melegvíz-szolgáltatást is érinti: ez azt jelenti, hogy szerda délutántól péntek délutánig nincs melegvíz a lakótelepen.

A híresztelésekkel szemben nem ment csődbe az Alfa-Nova. Tudatosan adták vissza ugyanis a szolgáltatást - közölte lapunkkal Horváth István, akit délelőtt még nem tudtunk elérni. A cég ügyvezetője hozzátette, az Alfa-Nova azért adta vissza a szolgáltatást, mert ilyen gázárak mellett a bevételek nem nyújtottak fedezetet a költségekre sem. Horváth István elmondta, hogy a 400 milliméteres cső meghibásodása és a fűtésleállás nem függ össze a kialakult helyzettel. A csőszakasz kijavításával a hő- és melegvíz-szolgáltatás is helyreáll, ennek idejét péntek délutánra tette.

Az MVM Oroszlányi Távhőszolgáltató Zrt.-t egyébként a Magyar Energetikai Hivatal jelölte ki a szolgáltatás elvégzésére. Szitén idevágó hír, hogy a városi képviselő-testület egyébként csütörtökön délután rendkívüli ülésen tárgyalt a szolgáltatóváltásról. Mint megtudtuk, a munkavállalókat az új cég átveszi, az önkormányzat rendkívüli, 50 ezer forintos gyors bértámogatást biztosít számukra.

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Neked ajánljuk

Nosztalgia nélkül

A kiállítás központi témája a vidéki Magyarország ikonikus épülete, a sátortetős és négyzetes alaprajzú, elsősorban a tömeges lakásigény kielégítésére szolgáló háztípus.

Bocs, idézet

Hogy előbb-utóbb filmen is megörökítik az alkalmazottaival, színésznőivel évtizedeken át következmények nélkül erőszakoskodó Harvey Weinstein bukását, az kezdettől nyilvánvaló volt.

Túlélték magukat

Kemény feladat egy még mindig népszerű, sikeres zenekar történetének négy évtizedéről írni, mert szinte lehetetlen elkerülni a sztori sztereotip állomásait: hogyan jutnak el a füstös pinceklubokból a teli arénákba a rock and roll életforma szokásos buktatóin keresztül, a fehér porból rakott dombokat megmászva.

Trójai ló a szív

A népszerű, már-már kultikus, felnőtteknek szóló rajzfilmsorozat, a BoJack Horseman alkotójának első novelláskötete egy tipo­grá­fiailag is kitűnő humoreszkkel kezdődik.

Mindenkibe szerelmes

Dave Grohl, a Foo Fighters hiperaktív frontembere a pandémia elején bepánikolt, hogy mit kezdjen a lekötetlen energiáival, és úgy határozott, könyvet ír az életéről. Története kétségkívül izgalmas: még tinédzserként lett a Scream nevű hardcore-punk zenekar tagja, majd belépett a Nirvanába.

Fiatalon Európában, öregen Afrikában

Jézus lekászálódik a feszületről, leül a kanapéra, szemben Diégane-nal. Ő egy szerer animista, aki hisz a jelenésekben, így nem ijedt, csak meglepett. Az Embernek Fia leveszi a szemére csúszott véres töviskoronát, és a szív szavával beszélve csillapítja a szenegáli srác gyilkos indulatait.

A fekete hús történetei

Havasréti József új regényéről a kiadója valamiért eltitkolta, hogy az egy trilógia záró része. (A két előzmény, a 2014-ben kiadott Űrérzékeny lelkek, és annak folytatása, a 2017-es Nem csak egy kaland.) Furcsa, Havasréti ugyanis folyton az előző könyvek szerep­lői­ről, az azokban leírt történésekről beszél; a főhőse, Rendes, rendre ilyesmin elmélkedik (régmúlt a mostban, most a régmúltban).

Hálásan köszöni

A szerző hatvanadik születésnapjára, a legutóbbi novellagyűjteménye után hét évvel megjelent kötet címe csalóka: nem a könyv hangulatára, csupán a többszörös kicsinyítő tükörként is felfogható negyedik novella (Peruvian Airlines) egyik mellékszereplőjére utal.

A lágerek szabadsága

Ez a könyv alighanem az idei év legnagyobb irodalmi meglepetése és szenzációja. A Kitelepítés Visky András első regénye, de több alkalommal is azt nyilatkozta a számos verseskötetet és drámát jegyző szerző, hogy minden eddigi munkája idevezetett.

Rosszkor, rossz helyen

Nem mondhatjuk, hogy szegényes vagy hiányos lenne a Tabán történetét feldolgozó irodalom, mégis van valami zavarba ejtő, amikor szóba kerül az egykori budai városrész. Főként Krúdy Gyula hangulatos leírásai adnak kapaszkodót, valamint a leginkább képregényeiről ismert Zórád Ernő festményei, amelyek (az alkotói szándék ellenére is) egy romantikus rezervátumot tárnak elénk. Olyan helyet, ahol a jó fröccs és a harmonikaszó legyőzi az egzisztenciális, a higiénés, és az egyéb, életminőséget jelentősen befolyásoló problémákat.