Csődöt jelentett a szolgáltató, nincs fűtés és melegvíz egy szolnoki lakótelepen

Kis-Magyarország

Úgy tudjuk, a hő- és melegvíz-szolgáltató Alfa-Nova Kft. egy nappal a fűtési szezon előtt jelentett csődöt.

Cikkünk frissült! Az Alfa-Novával és a szolgáltatással  kapcsolatos új információk, fejlemények ebben a cikkünkben olvashatók.

A szolnoki Széchenyi-lakótelepen napok óta nincs fűtés, szerda óta melegvíz sem. A szolgáltató Alfa-Nova arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a távhővezeték meghibásodása miatt "a fűtésszolgáltatást előreláthatólag 2021. október 15. időponttal tudjuk megkezdeni". A javítás a melegvíz-szolgáltatást is érinti: ez azt jelenti, hogy szerda délutántól péntek délutánig nincs melegvíz a lakótelepen.

Lapunk információi szerint a cég csődött jelentett, ráadásul csak Szolnokon a szolgáltató jelentős kintlévőséget görgetett maga előtt. Csütörtökre rendkívüli képviselő-testületi ülést hívtak össze a megyeszékhelyen, ugyanis a város nyáron óriási összeggel segítette ki a céget. 

A történtekkel kapcsolatban kerestük az Alfa-Nova ügyvezetőjét, de nem sikerült elérnünk.

A szolnoki közművek állapotával, illetve azzal, hogy a Széchenyi-lakótelepen idén már volt probléma a melegvíz- és fűzésszolgáltatással, ebben a cikkünkben foglalkoztunk:

(Címlapképünk illusztráció)

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?