ATV: Balmazújváros csődbe került, az önkormányzat nem tud béreket fizetni

  • narancs.hu
  • 2023. november 7.

Kis-Magyarország

A polgármester szerint törvénysértő állapot áll fenn.

Csődbe került Balmazújváros, az önkormányzatnál a béreket sem tudják kifizetni november tizedikén – írja az atv.hu.

A közgyűlés legutóbb sem szavazta meg a város költségvetését, most pedig elfogyott a pénzt, nincs miből utalni a fizetéseket. A csatorna értesülései szerint a kialakult helyzet miatt már egy komplett kiszolgáló osztály felmondott a polgármesteri hivatalban, az önkormányzat pedig a fűtés és áramszámlát sem tudja kifizetni.

Hegedüs Péter, a város polgármestere kedden délelőtt a Facebook-oldalán tette közzé azt a levelet, amit a képviselőtestületnek is elküldött – szúrta ki a Telex. A polgármester levelében azt írja, törvénysértő állapot áll fenn az önkormányzatnál, ráadásul az októberi fizetéseket sem tudták elutalni.

Az RTL Híradója két hete számolt be arról, hogy négy fideszes és két független képviselő akadályozza a város tavalyi költségvetésének módosítását és a zárszámadás elfogadását. A képviselők azt állítják, nincs elég információjuk ahhoz, hogy szavazni tudjanak. Szerintük hitelből ki lehetne fizetni a dolgozókat. Balmazújváros hivatalos Facebook-oldalán október 17-én közölték, hogy a képviselőtestület 16. alkalommal nem fogadta el a költségvetés végrehajtásáról, és zárszámadásáról szóló rendeletet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk