BRÉKING: Simonka elvesztette egyik legfőbb pártfunkcióját

Kis-Magyarország

Az előzetes várakozásokkal szemben Simonka György el sem indult a Fidesz Békés megyei területi választmányi elnöki posztjáért, így egyetlen indulóként Herczeg Tamás békéscsabai fideszes országgyűlési képviselő lett az új elnök a Viharsarokban.

Jól jellemzi a csütörtök kora esti, Békéscsabán megtartott Fidesz Békés megyei területi választmányi ülést előkészítő tárgyalást, hogy azon a szokásoktól eltérően a régióigazgató, Kerényi Imre mellett részt vett Kósa Lajos egykori debreceni polgármester, a Fidesz parlamenti frakciójának volt vezetője és a harmadik Orbán-kormány tárca nélküli minisztere, akinek a kormánypárton belüli befolyása még mindig nagy.

Úgy fest, kompromisszumos megoldás született Herczeg Tamás megválasztásával, aki hosszú ideig volt a békési megyeszékhely önkormányzati képviselője és tanácsnoka, és a tavaly tavaszi parlamenti választáson jutott be egyéni körzetből a törvényhozásba. Több fideszes forrásunk a megosztott Békés megyei Fidesz-szervezeten belül a Simonka-vonalhoz sorolja Herczeget, amit ő a Narancs.hu kérdésére nem kívánt kommentálni. Annyit mondott, ő autonóm politikai közszereplőnek tartja magát.

Simonka el sem indult az elnöki posztért

Simonka el sem indult az elnöki posztért

Fotó: Simonka György/Facebook.com

Simonka legutóbb is erőt mutatott

A Fidesz Békés Megyei Területi Választmányának tisztújításának eredménye azért érdekes, mert az utolsó előtti pillanatig is azt jósolták fideszes források, hogy Simonka választmányi elnöki posztját mindenképpen meg akarja őrizni. Annak ellenére is, hogy a Legfőbb Ügyészség nagyon súlyos bűncselekmények gyanújával hozta összefüggésbe Dél-Békés országgyűlési képviselőjét, sőt, gyanúsítottként tavaly év végén ki is hallgatta.

Simonka még az utolsó időkben is volt olyan erős, hogy kiszorította a Fideszből Orbán Viktor böllérjét, Takács Ferenc tótkomlósi alapszervezeti elnököt és azt a parancsot adta a medgyesbodzási képviselő-testületnek, hogy menessze a vele szembefordult egykori fegyverhordozóját, Galló Ferencet.

Megértette vagy megértették vele

Bár Simonkát a Fidesz parlamenti frakciójából nem tették ki több mint fél évvel ezelőtti meggyanúsítása ellenére sem, jelzésértéke van, hogy nem is indult a területi választmány elnök posztjáért. Mint többen nem nyilvánosan kifejtették, ennek nagyon rossz üzenete lett volna. Ezt vagy megértette Simonka, vagy megértették vele.

Herczeg Tamás: együttműködés-párti vagyok!

Herczeg Tamás: együttműködés-párti vagyok!

Fotó: Herczeg Tamás/Facebook.com

Herczeg Tamás mandátuma két évre szól. Az új Békés megyei választmányi elnök a Narancs.hu-nak azt nyilatkozta, nem kincstári optimizmusból mondja, hogy ő együttműködés-párti.

Figyelmébe ajánljuk