Bántalmazásig fajult a belharc az egyik Fidesz-szervezetben

Kis-Magyarország

Azt nem tudni pontosan, ki inzultált kit, de dokumentumok igazolják, hogy bántalmazásig fajult a vita.

Milyen sötét titkokat rejt a békési kisváros zaklatott pártélete? – ennek nézett utána a Magyar Narancs, amely riportban számol be a nem mindennapi történetről. Két ellentétes történetet rajzolnak fel a füzesgyarmati Fidesz-tagok arról, hogy pontosan mi történt, s ki bántalmazott kit a helyi alapszervezet június 7-i tisztújító gyűlésén.

„Tizenhat éve pénzt, időt, energiát nem kímélve, hidegben, melegben kampányoltam a Fidesznek” – kesereg Kovácsné Czeglédi Mária Tünde a Narancsnak. Az asszony 2006 óta a füzesgyarmati pártszervezet elnöke volt.

Kovács József fideszes parlamenti képviselő nem segített a füzesgyarmati elnöknek

Kovács József fideszes parlamenti képviselő nem segített a füzesgyarmati elnöknek

Fotó: Kovácsné Czeglédi Márai Tünde/Facebook.com

Kovácsné az utóbbi egy-másfél évben többször jelezte a budapesti Fidesz-központnak, hogy szabálytalanságok történtek a helyi csoportnál, de nem reagált erre senki. Kovácsné szerint azért kellettek az új tagok, hogy a polgármesternek, Bere Károlynak meglegyen a szükséges számú szavazat.

A júniusi tisztújítás előtti helyzetet merőben másképp vázolja fel Bere Károly. Megítélése szerint a volt Fidesz-elnök civakodó, összeférhetetlen ember, aki állandóan levelekkel ostromolta a kormánypárt budapesti központját. Meglátása szerint ezt a helyzetet a tisztújításon sikerült feloldani.

Éles szóváltással kezdődött, inzultussal folytatódott

Az ülés éles szóváltással indult arról, hogy kinek nincs keresnivalója az ülésen és kinek van. Szó szót követett, a levezető elnöki asztal mögött álló Kovácsné pedig rátenyerelt a tagnévsorra, hogy oda nem tartozó neveket húzzon ki. Állítása szerint e papírokat Takács Zsófia, a helyi Fidesz-szervezet tagja, egyúttal Bere Károly polgármester felesége egy erőteljes mozdulattal kirántotta a keze alól, majd a férje bántalmazta.

Itt még szent a béke a Fidesz-elnök (Kovácsné) és a polgármester között (Bere)

Itt még szent a béke a Fidesz-elnök (Kovácsné) és a polgármester között (Bere)

Fotó: Kovácsné Czeglédi Márai Tünde/Facebook.com

Bere szerint a tettlegesség fordítva történt: éppenséggel a helyi (most már csak volt) Fidesz-elnök feszítette hátra Takács Zsófia karját, és ő akarta annak csuklóját csavargatva kitépni a kezéből az asztalról felvett lapot. Minthogy Kovácsné ezt többszöri felszólításra sem hagyta abba, Bere a felesége segítségére sietett. „Ezt olyan óvatosan tettem, hogy számára ez semmilyen sérüléssel nem járhatott" - állítja Bere.

Arról, hogy kicsoda Kovácsné Czeglédi Mária Tünde, hogyan került fel a gyulai központú választókerület kormánypárti országgyűlési képviselőjét népszerűsítő plakátokra, illetve a tettlegesség végül hová vezetett, az üggyel mit kezdett a választókerületi elnök, a friss Magyar Narancsban olvashat további részleteket.

Keresse a mindig izgalmas, érdekes és exkluzív információkkal megjelenő Magyar Narancsot, amely csütörtöktől kapható az újságárusoknál és előfizethet rá itt:

Figyelmébe ajánljuk