Itt a szakvélemény, ami után elküldték az igazgatót

  • 2023. április 1.

Kis-Magyarország

A Debreciner közzé tette azt a dokumentumot, amely miatt – állítólag – Pintér Sándor leváltotta a Tivizig vezetőjét.

Bár nem nyilvános dokumentum, az utóbbi hetekben többen is hivatkoztak arra a szakvéleményre, amelyet a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság készített a CATL Debrecen déli gazdasági övezetébe tervezett akkumulátorgyárának környezethasználati engedélyezési eljárása során. 

A Kincses Dániel igazgató (Tivizig) által aláírt szakvélemény megállapítja, a cég úgy kért környezethasználati engedélyt, hogy nem adta meg pontosan, mennyi vizet fogyaszt majd évente a gyár, csak napi 3400 és 6200 köbméter közötti értéket határozott meg, nem szolgál magyarázattal arra, mi a két szélsőséges érték közötti különbség oka. A Tivizig szerint a gyártósor hűtőrendszeréből távozó, oldószerrel is keveredő vízpárának lesz hatása a környék mikroklímájára, és a CATL kockázatelemzése nem tér ki arra, egy esetleges baleset milyen hatással lenne a környező üzemekre és a kiemelt létesítményekre. Azt is megállapította a szakvélemény, hogy Debrecen iparosítása a jelenlegi menetrend szerint túlterhelheti a vártos ivóvízbázisát.

A Debreciner is közzé tette korábban a szakvélemény főbb megállapításait, most úgy döntött, nyilvánosságra hozza a teljes dokumentumot.

A Tivizig igazgatója két hete értesült arról, hogy a vízügyet is felügyelő belügyminiszter felmenti tisztségéből:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk