Érdekes véletlenekre bukkant Hadházy a gyulai „rémhírterjesztő” kihallgatása nyomán

  • B. T.
  • 2020. május 25.

Kis-Magyarország

A Narancs.hu két cikkét linkelte be legfrissebb Fb-bejegyzésében Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő annak kapcsán, hogy a gyulai „rémhírterjesztőt” Simonka közeli emberének élettársra hallgatta ki a rendőrségen.

„Érdekesek a véletlenek” – így kezdi friss Fb-bejegyzését Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Kiderült, hogy a korrupciós ügyekben nyomozó ellenzéki politikus tudomására jutott: a gyulai „rémhírterjesztő” Csóka-Szűcs János megalázó kihallgatást T. Attila r. százados vezette. „A százados véletlenül pont annak a Krisztován Annának az élettársa, aki Simonka György egyik bizalmasa és számos kétes EU-pénzt elcsorgató projekt menedzsere” – írja Hadházy.

false

Ehhez az országgyűlési képviselő a Narancs.hu korábbi cikkeire hivatkozva hozzáteszi, hogy Krisztován Anna annak a „projektnek” a szakmai koordinátora, amelyben hamis aláírásokkal próbáltak nem létező rendezvényeket lepapírozni. Az önkormányzati választások előtt még hevesen védte azt a projektet, ahol most 500 milliót követel vissza az Emmi.

Krisztován Anna a vitatott projektek miatt vitázott

Krisztován Anna a vitatott projektek miatt vitázott

Fotó: A szerző felvétele

„Békés megyében 338 ezren laknak, valahogy pont sikerült Simonka környezetéből találni valakit, aki elvállalja a kihallgató hálás szerepét” – olvasni a bejegyzésben.

(Címlapfotónkon: Krisztován Anna és Simonka György. A felvétel forrása: Simonka György/Facebook.com.)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.