Fajvédő-putyinista brit szélsőjobbosok ingatlanprojektjét tolja a Jobbik alelnöke

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2016. december 7.

Kis-Magyarország

Budapesti cégük van, és itt él egy hírhedt holokauszttagadó politikus is. Ám a kulcs a rejtélyes lovagrend: Toroczkai László is ebben tűnt fel.

Elég szövevényes, ám annál meghökkentőbb történetet olvashatnak az e heti Magyar Narancsban Toroczkai László Jobbik-alelnök és egy fundamentalista, oroszbarát, iszlámfób propagandát folytató brit lovagrend kapcsolatáról.

Vona és Toroczkai

Vona és Toroczkai

Fotó: MTI

 

Rövid ízelítőként annyit árulunk el egyelőre, hogy a nyíltan Putyin-szimpatizáns (gyönyörű Kreml-közeli nyilatkozatát riportunkban olvashatja), folyton a legkeményebb brit szélsőjobboldali pártok körül sertepertélő James Dowson áll majd a sztori középpontjában, aki eddig már két magyar paramilitáris csoporttal vette fel a kapcsolatot: a Betyársereggel és a Magyar Gárda-utód Magyar Önvédelmi Mozgalommal. Meg persze más külföldi csapattal is, de erről cikkünkben olvashat részletesen. Például bolgárokkal is:

A két civil: Dowson és Griffin

A két civil: Dowson és Griffin

 

 

Dowsonhoz kötődik az a pár éve alapított lovagrend, a Knights Templar International, amely súlyos iszlámfób propagandájával véteti észre magát főleg az interneten. A szervezetnek van magyar szárnya, budapesti székhelye is. Dowson közeli ismerőse Nick Griffin, aki 2016-ban, egy „népesedési” konferencián ezt mondta Budapesten: „Ki kell mondanunk, hogy fehér keresztény gyerekeket akarunk országainkba, és nem afrikaiakat, muszlimokat vagy cigányokat.”

false

Ő szintén fontos személy a fundamentalista lovagrend szempontjából. Ő a Facebook-profilja (balra) alapján már Budapesten él. A magyar fővárosban, a Wesselényi utcában alapított céget annak a pártnak (Britain First) vezetőhelyettese, Jayda Fransen, amelyben Dowson sokáig meghatározó szerepet játszott. A nálunk gyökeret eresztő párt és a lovagrend összefonódása több, birtokunkba jutott dokumentum szerint is megalapozott.

A csütörtökön megjelenő cikkünk különösen érdekes eleme lesz egy fura ingatlanprojekt, amelybe érdeklődőként mi is belepillantottunk – már amennyire ez lehetséges volt. A lovagrend az iszlámtól rettegő nyugat-európai keresztény állampolgároknak segít magyarországi ingatlanokhoz jutni, erről a Facebookról szereztünk részletes tudomást mi is. Két magyar településen szervezkednek: az egyik Galyatető, a másik Ásotthalom, ahol – a lovagrend munkatársa szerint – a „polgármester nagyon támogató”.

Nem hiába, hiszen Toroczkai László maga is részt vett a lovagrend hivatalos rendezvényén, de ennél még messzibbre ment. Az alábbi, a lovagrend számára készült videón a Jobbik alelnöke maga sorolja fel, hogy milyen fantasztikus előnyei vannak Ásotthalomnak, és külön kiemeli, hogy nyugat-európai szemmel nézve itt fillérekért lehet ingatlant szerezni. Ha valaki nem akarja végignézni az egész felvételt, annak pár kulcspillanatot kiemeltünk.

A beszélgetést Téglásy Imre, a lovagrend magyar „feje” vezeti. Ő teszi fel a kérdést, hogy mit üzen Toroczkai azoknak, akik Ásotthalomra költöznének.

Ekkor Toroczkai először a helyszín biztonságát hozza fel.

A lényeg azonban az, hogy nagyon sok tanya áll üresen.

Ezeket pedig fillérekért, nyugat-európai szemmel nézve szinte FILLÉREKÉRT meg lehet venni!

Terjedelmes cikkünkben részletesen bemutatjuk, hogy ez az oroszbarát, szélsőjobboldali minták alapján súlyos propagandatevékenységet folytató lovagrend hogyan segíti és mennyiben támaszkodik a Jobbik alelnökére a magyarországi ingatlanprojektje közben. (Frissítés: Toroczkai cigányozva reagált friss cikkünkre. Részletek itt.) Az alábbi kép (baloldalt Toroczkai) a lovagrend talán eddigi legfontosabb magyarországi vacsoráján készült.

false

 

További részletek a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban!

Neked ajánljuk

Kesergő a két öszvérhez

A Három óriásplakát Ebbing határában és az Erőszakik rendezője minden próbálkozás során méterekkel emeli a lécet önmaga előtt, s – mint mindig – most is gond nélkül libben át felette. McDonagh ezúttal is egy elszigetelt atmoszférában kutatja az „emberi” jelző jelentéstartalmát, amelyet magasztalásként és sértésként egyaránt alkalmaz.

Elveszetten

  • SzSz

A rendező 2019-ben, a Házassági történet promókörútján vette újra kezébe középiskolás kora kedves könyvét, Don DeLillo Fehér zaját. Nem nehéz rájönni, miért épp akkor: a regény hősei egy misztikus esemény hatására hirtelen megkérdőjelezik saját szokásaikat, érzései­ket, sőt az egész életüket. Meglehet, hasonlóan érez egy filmrendező is, akinek szekere épp az Oscarig vezető, rögös és értelmetlen úton döcög.

Minden bizonytalan

A videókat és installációkat készítő szlovák képzőművész elsősorban az ún. átrajzolt, leg­inkább újságokban, könyvekben és képeslapokon talált képeken alapuló munkáival vált ismertté. E sikeres, több magángyűjteményben is megtalálható művek nemcsak az emlékeinkben élő, hanem nyomaiban még mindig fel-felbukkanó, a volt szovjet blokk lakói számára nagyon is ismerős vizuális és történeti hagyományait dolgozták fel és írták újra.

Kibontakozik lassan

Egy walesi bányászfaluban nőtt fel az idén 81 éves John Cale, de már gyerekkorában a zene iránt mutatott érdeklődést. Orgonált a helyi templomban, később brácsázni kezdett, azután Londonban, majd New Yorkban folytatott zenei tanulmányokat, ahol Aaron Copland volt a mestere.

Így is szép

A 18. század végén, a polgári hangverseny­élet hajnalán gyakran szerepelt ugyanazon a műsoron intim kamaramű, dal és nagyzenekari szimfónia, utóbbi gyakran több részletre bontva. Ezt a jótékony változatosságot idézte fel Keller András, aki nincs híján a kitűnő ötleteknek.

Elszáradt arcok

Felhajtás, a kínált holmi értékéhez képest túl nagy reklám: ezt jelenti a szerző negyedik regényének címe. A neonzöld szmájli és a betűk neonzöldje a borítón a könyvben felbukkanó árura, egy drogra utal. Az egyenmosoly a grafikai megoldásnak köszönhetően vibrál. Ez a látvány meg is alapozza az olvasmány­élményt, amelynek meghatározó vonulata a bizonytalanság.

Valóra vált álom

Az utókor korántsem elfogulatlan emlékezetében Horthy Miklós zömmel Magyarország kormányzójaként él, aki többnyire fess altengernagyi egyenruhában feszít, esetleg fehér lován léptet. Tette is mindezt 24 és fél éven keresztül, egy tengerrel nem bíró ország („király nélküli királyság”) államfőjeként.

Papás-mamás

Egy játszóházban, pontosabban egy játszóház előterében vagyunk, ahol egy egyedülálló apa és egy válófélben lévő anya várakozik a foglalkozáson lévő gyerekére. Bár kapcsolatuk kissé viharosan indul (gyermekeik összevesznek bent, és természetesen felelőst kell találni egy ilyen komoly helyzetben), de a hosszú közös várakozások alkalmával – mi sem természetesebb – összemelegednek. Eddig ideálisnak tűnik a helyzet, ugye?

Megalázva

Kedden ért véget a PDSZ meghirdette egyhetes országos, ún. gördülő pedagógussztrájk. A záróaktus a Szolidaritás Napja volt, amelyen a közoktatás szereplői mellett a szakképzési centrumok néhány intézményéből, valamint egyházi iskolákból is demonstráltak tanárok. 

Kezek az asztal felett

Jednou budem dál, jednou budem dál, jednou budem dál, já vím… – énekelte szombaton este kicsivel nyolc előtt a Vencel téren a spontán módon, mindenféle közösségi meghirdetés nélkül összeverődött sok száz fős tömeg. A megválasztott elnökként első televíziós interjújára a nemzeti múzeumba siető Petr Pavelt üdvözölték így.

Szégyen nélkül

Miközben a hajléktalan nők körében kifejezetten gyakoriak a nőgyógyászati problémák, az állami ellátáshoz való hozzáférésük finoman szólva is nehezített. A tavaly október óta működő traumatudatos nőgyógyászati rendelőben az egyszeri ellátásokon túl tartós segítséget és sokszor lelki támaszt is nyújtanak a nehéz helyzetű nőknek.