Fellázadt az orosházi ellenzék a pünkösdi egyház és intézményei ellen

Kis-Magyarország

Azonnal bontsa fel a város a népkonyháról szóló szerződést a Magyar Pünkösdi Egyházhoz tartozó Humán Szolgáltatóval! - követelik. A kiszervezés eleve hibás döntés volt, nem beszélve arról, hogy a Magyar Pünkösdi Egyház szervezetei ellen súlyos bűncselekmények gyanúja miatt nyomoznak, a kárérték meghaladja a 8 milliárd forintot. Erről szól az orosházi ellenzék októberi képviselő-testületi ülésére benyújtott határozati javaslata.

„Ön szerint miért kellett a népkonyha szolgáltatást kiszervezni Orosházáról?! Ismét egy botrány, amibe Orosháza belekeveredett! A következő testületi ülésre három képviselőtársammal – Szabó Ervinnel, Bodóczy Andrással és Raffai Jánossal – előterjesztést nyújtottunk be, hogy Orosháza Város Önkormányzata azonnali hatállyal bontsa fel a szerződését a Pünkösdi Egyházhoz tartozó Humán Szolgáltatójával. Ébresztő, Orosháza!” – írta friss videóval kiegészített Facebook-bejegyzésében Fetser János (MSZP) önkormányzati képviselő, aki korábban több cikluson át vezette a békési iparvárost és a parlament tagja is volt.

A határozati javaslatban a négy képviselő arra emlékeztet, hogy az orosházi képviselő-testület még 2018 októberében 10 igen és 4 tartózkodás mellett azt a határozatot hozta, hogy a jövőben a Magyar Pünkösdi Egyház fővárosi központja címén található Humán Szolgáltató Központ egyházi fenntartóval köt szerződést népkonyha működtetéséről Orosháza területén 2018. november 1-jétől 2019. július 31-ig szólóan. Az idén január 30-án tartott ülésen a Magyar Pünkösdi Egyház Humán Szolgáltatójával kapcsolatos előterjesztésben az addig határozott idejű szerződést a fideszes többség határozatlan idejűre módosította, amelyet az ellenzéki képviselők egyhangúan elutasítottak.

A négy ellenzéki önkormányzati képviselő - tekintettel arra, hogy bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és pénzmosással gyanúsítják a Magyar Pünkösdi Egyház egyik szociális intézményének vezetőit, akik immár hosszú idő óta előzetes letartóztatásban vannak - azonnali hatállyal felbontaná a szerződést. A Magyar Pünkösdi Egyház szervezete elleni nyomozásról és büntetőeljárásról elsőként a Narancs.hu számolt be. Arról is írtunk, hogy a nyomozás már 2018-ban megindult az ügyben, a visszaélésekről az egyházvezetés tudott, de a szőnyeg alá seperte.  

Az egyházzal kapcsolatos legfrissebb cikünk pedig bemutatja, hogy a Magyar Pünkösdi Egyház egy másik szervezete, a békéscsabai székhelyű Adventum Központ hogyan vett át, majd számolt fel és tett tönkre rövid idő alatt egy addig jól működő és ezer gyermeket oktató várpalotai központú alapítványi iskolát.

A négy orosházi ellenzéki képviselő megítélése szerint „Orosháza Város Önkormányzata nem állhat jogviszonyban egy ilyen súlyú bűncselekménnyel megvádolt szervezettel és azok vezetőivel”. Ezen körülményről és lehetséges érintettségéről a Humán Szolgáltató nem adott tájékoztatást a Békés megyei városnak, holott szerződésben rögzített kötelezettsége lenne. Fetser János, Szabó Ervin, Bodóczy András és Raffai János szerint ez az ellátás a szolgáltatást igénybe vevők számának várható emelkedése miatt kiemelten fontos lesz az elkövetkezendő időszakban. Ezért úgy látják, hogy a szolgáltatás folyamatossága előreláthatóan nem biztosítható a vád szerint ilyen súlyos csalással terhelt szervezettel.

Ezért olyan határozati javaslatot terjeszt elő a négy képviselő, amely rögzítené: „Orosháza Város Önkormányzata Képviselő-testülete dönt arról, hogy a Pünkösdi Egyház Humán Szolgáltató Központjával a szociális étkeztetés, népkonyhai szolgáltatás biztosítására kötött ellátási szerződését azonnali hatállyal felmondja, és felkéri a jegyzőt, hogy a szükséges intézkedéseket tegye meg. Felkéri továbbá Dávid Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármestert, hogy a következő képviselő-testületi ülésre készítsen előterjesztést, mely szerint a szolgáltatás folytonosságát Orosháza Város Önkormányzata biztosítja.” Aligha kétséges, hogy az október 10-i testületi ülésen erről éles vita várható a helyi politikai szereplők között.

(Címlapképünkön az orosházi polgármesteri hivatal. Forrás: oroshaza.hu)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk