Feltűnően kerülik a Fidesz politikusait a milliárdos szövetkezeti lenyúlások utáni nyomozások

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2018.03.07 15:03

Kis-Magyarország

Farkas Flóriánt ki se hallgatták, de Pócs Jánost sem keresték nyomozók. Közben egy ESZOSZ-tag ma már vígan Rogán Antal ötletét valósítja meg.

Hosszú cikkben foglalkozunk csütörtökön megjelenő lapszámunkban a Híd a munka világába, illetve az ESZOSZ-botrány néven elhíresült szociális szövetkezeti pénzlenyúlások kapcsán indított nyomozásokkal, amelyek kívülről nézve igencsak csigalassúsággal haladnak.

A három éve kirobbant ügyek kapcsán indított nyomozásokat folyamatosan meghosszabbítják, cikkünkből pedig kiderül, hogy a Farkas Flórián alapította Híd a munka világába nevű szövetkezet elleni nyomozás az áprilisi választás előtt bizonyosan nem fog lezárulni (ti. nemrég ismét meghosszabbították.)

De nem ez a legérdekesebb momentuma cikkünknek, hanem az, hogy

-         Farkas Flóriánt például még csak ki sem hallgatta az eljáró ügyészség...

false

 

Fotó: MTI

-         De ott van Pócs János, akinek a neve már az ESZOSZ-botrány kapcsán merült fel. Őt eddig nem kereste meg nyomozó, pedig Pócsnak is lehetne pár kérdés feltenni: ő volt ugyanis jászapáti polgármestere akkor, amikor a milliárdos uniós támogatást elnyerő ESZOSZ szépen bejelentkezett a jászapáti önkormányzat épületébe, de ott voltak még akkor is, amikor bedőlt az egész konstrukció, és közel 3000 ember került kiszolgáltatott helyzetbe. Mit keresett egy állítólag 2,5 milliárdos tőkével rendelkező cég épp ebben az épületben? A nyomozók két és fél alatt nem keresték fel a képviselőt, de mi azért megszólaltattuk Pócs Jánost.

-          Találtunk több érdekességet az ESZOSZ felszámolása körül, de azt is láttuk az Optenben, hogy az ügy egyik fontos szereplője ma már egy komoly állami hátszéllel működő, Rogán Antal lakáslottó-koncepcióját megvalósító cég vezérigazgatója. Dr. Török Béláról van szó, aki egykor még tag volt az ESZOSZ-ban, ma pedig már a Central NOK vezérigazgatója. Micsoda karrier, és mindez úgy, hogy az ESZOSZ-ügyben tart még a nyomozás!

-         Ezentúl részletesen olvashat cikkünkben arról, hogy államosították mára a szociális szövetkezeti ágazatot, és hogy az ennek a nagy kormányzati nyomulásnak hány szociális szövetkezet esik áldozatul.

A szociális szövetkezetek elmúlt éveit feldolgozó cikkünket a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatja.

Neked ajánljuk