Háborúsplakát-háború zajlik Orosházán és Zuglóban

  • narancs.hu
  • 2024. június 5.

Kis-Magyarország

Az ellenzék és a szülők naponta letakarják a háborús plakátot az iskola mellett, a közterület-felügyelők meg eltávolítják a fóliát.

Fekete fóliával, cicás képpel és az akció célját elmagyarázó szöveggel takarták le a Momentum orosházi tagjai és a Válaszd Orosházát jelöltjei az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola előtt lévő háborús plakátot a napokban. 

„A város vezetése azonban gyorsan reagált, és közterület-felügyelőik rögtön eltávolították a takarást. Ennek ellenére a helyi szülők, akiket szintén zavar a háborús retorika, saját kezdeményezésükre, gyermekeik bevonásával ismételten letakarták a plakátot. Ezzel gyakorlatilag egy plakátháború robbant ki a városban, amelyben a gyermekvédő szülők és a Momentum tagjai a takarás mellett állnak, míg a Fideszes városvezetés azzal szemben. A letakarás-leszaggatás azóta naponta ismétlődik” – olvasható a Momentum Facebook-oldalán.

Az ellenzéki párt orosházi szervezete szerint az iskolák közelében nincs helye ennek a propagandának, és elítéli az önkormányzat fellépését ebben az ügyben. 

A Momentum zuglói polgármesterjelöltje, Rózsa András is átragasztotta a mexikói úti háborús plakátokat, már nem először: 

A 24.hu emlékeztet, Farkas András, Piliscsaba kormánypárti polgármestere korábban azt közölte, hogy az ottani iskola kapuja mellett látható Stop Háború feliratú plakátot áthelyeztetik, mert erre kérték a szülők az önkormányzatot, és a képviselő-testület is egyetértett ezzel. Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója ezen megdöbbent, úgy fogalmazott, Farkas András „összecsinálta magát″, gyáva embernek nevezte a polgármestert.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk