Lemondatná a DK a szolnoki választókerületi elnökét

Kis-Magyarország

Miskolczi László, aki egyben alpolgármester is, egyelőre ragaszkodik a poszthoz. 

Több forrásból is megerősített információink szerint a Demokratikus Koalíció alelnöke, Varju László szerdán felszólította a párt szolnoki vezetőjét, Miskolczi Lászlót, hogy mondjon le tisztségéről, különben lemondatják.

Miskolczi László információink szerint nem fogadta el a selyemzsinórt, sőt, párttársai arra biztatják, hogy álljon ellen a kérésnek, és ne is próbáljon lemondani.

Mint ismert, az ellenzéki összefogás helyi jelöltje, Sziráki Pál a győzelme esetén a DK frakciójába ült volna be, vagyis a DK színeiben politizált volna. Mivel azonban nem nyert, ebből az elképzelésből nem lett semmi, így adódhat az alkalom, hogy a kudarcot a DK helyi vezetőjének nyakába varrják. Amivel viszont a helyi DK-sok nem értenek egyet.

Kerestük Varju Lászlót, elektronikus levélben feltettük kérdéseinket neki. Egyelőre nem kaptunk választ tőle.

Miskolczi László megkeresésünkre úgy reagált, hogy egyelőre nem szeretne erről cikket megjelentetni, mert a helyzet változatlan, így szerinte minden vele kapcsolatos információ kacsa. Ő továbbra is választókerületi elnöke a DK-nak, és az, hogy ki mit akar, egy másik dolog. Úgy vélte, most nyugalom kellene, hogy az ellenzék egyben maradhasson.

Az ügy további érdekessége lehet, hogy Miskolczi alpolgármester is Szolnokon. Vagyis pártbeli helyzete gyengülésével veszélybe kerülhetne ezen pozíciója is. Ugyanis az, hogy a fideszes városvezetés felszámolná a két ellenzéki alpolgármester – egy MSZP-s és egy DK-s – pozícióját, régóta téma a városban.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk