Megszólalt a nő, akit a lombkoronás polgármester egy szmájli miatt fenyegetett meg

  • narancs.hu
  • 2023. május 3.

Kis-Magyarország

Nemcsak saját magáért akar kiállni, hanem azokért is, akik hasonló cipőben járnak.

Tegnap mi is írtunk róla, hogy a nyírmártonfalva fideszes polgármestere, Filemon Mihály megfenyegetett egy nőt, aki nevetős szmájlival reagált egy ismerőse facebook-posztjára, ami a lombkoronasétányról készült fotót tartalmazta.

Az asszony nehéz körülmények között él, valójában szociális munkásként dolgozik, de csak közmunkás bért kap az önkormányzattól. Egyedül neveli 8 éves, beszédfogyatékos gyerekét, a stressz miatt táppénzre került. Minden reggel a hat kilométerre eső Nyíracsád iskolájába viszi, ahol szakemberek, például logopédus segítik a fejlesztését. 

Az RTL Híradónak a nő elmondta, hogy rokonai érkeztek hozzá, és meglátogatták a falu hírhedt látványosságát is. Erre a posztra küldött egy nevetős fejet.

Filemon Mihály erre megfenyegette a nőt telefonon, és úgy módosította a nő munkarendjét, hogy az addigi reggel 8 helyett 7-kor kelljen kezdenie, így nem tudja iskolába vinni a gyerekét.

A nő most mégis nyilatkozott az RTL-nek. „Azt szeretném, hogy ezt a polgármester így, ilyen szinten ne tehesse meg az emberekkel, nemhogy velem, hanem itt még vannak olyan emberek, akik ide vannak utalva, és nem tudnak ugrálni máshova dolgozni. Ezt a sakkban tartást én nem tartom igazságosnak” – mondta.

Filemon Mihály azt állítja, hogy a nő nem látja el a munkáját, de másról nem akart nyilatkozni arra hivatkozva, hogy még vizsgálat folyik.

A polgármester egyébként nemcsak az egyedülálló anyával hadakozik, hanem az Átlátszóval is. Mai hír, hogy beperelte az oknyomozó portált és bocsánatkérést követel.

Az országosan hírhedt lombkoronasétány ügyében egyébként Vadai Ágnes kérdésén felbuzdulva Polt Péter legfőbb ügyész „kezdeményezett” feljelentést. Erről itt lehet olvasni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk