Oktatási alvilág: területfoglalásra készül a kamu doktorik ismert lovagja

  • narancs.hu
  • 2015. december 2.

Kis-Magyarország

Állovagrend, áldoktorik és kamu párt jelzi annak a magát professzornak nevező tanár elmúlt éveit, aki a Narancsnak nem tudta igazolni végzettségeit – de most főiskolát alapítana Sümegen.

Ma már egy budapesti főiskolán tanít, és megkapta Sümeg városának támogatását is két épület formájában az a Kertész-Bakos Ferenc, aki pár éve az országos zöldhatóság vezetőjének kamu doktori címe kapcsán tűnt fel a nyilvánosságban – derül ki a Magyar Narancs legfrissebb számából. Az atlatszo.hu 2013-as cikkében Kertész-Bakos csak mint egy kamu egyetem „első embere” szerepelt, ám mostanra már megváltozott a magát kutatóprofesszornak nevező „lovag” státusza. Ez a névtábla ma már a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola folyosóján látható:

false

 

És nemcsak erről van szó: Kertész-Bakos a leendő sümegi közösségi főiskola „motorja”, és ha minden jól megy, hamarosan meg is kezdődhet az oktatás a Veszprém megyei városban. A probléma csak az, hogy Kertész-Bakos kérésünkre nem tudta igazolni az általa használt doktori cím hitelességét – sőt, amint cikkünkből kiderül, az is kétséges, hogy állítása szerint járt-e egyetemre az USA-ban –, ennek ellenére a Wekerlén népszerű tanárnak számít. Cikkünkből továbbá kiderül az is, hogy Kertész-Bakos évek óta próbált értékes ingatlanokhoz jutni különböző magyar városokban különböző projektjeivel, de a településvezetők – átverést és szélhámosságot gyanítva – rendre elhajtották. Sümeg azonban rendelkezésére bocsátott két városi ingatlant, ahova villámgyorsan be is jegyeztek egy céget.

Hogy mi az, hogy közösségi főiskola, és hogy a zűrösnek tűnő projekt hátterében milyen cégek és milyen megfontolások állhatnak, valamint az, hogyan lepleztük le Kertész-Bakos állítólagos végzettségeit és milyen keresztény fundamentalista nézeteket terjeszt – kiderül a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsból. Az már csak ráadás, hogy a lapunk kérésére megküldött tájékoztatása alapján a Matolcsy-féle Pallas-alapítványok összesen közel nyolcmillió forinttal támogatták eddig Kertész-Bakos intézetének „tudományos” tevékenységét.

Figyelmébe ajánljuk