Őrült ellentmondás! – Nőjogi előadásra megy a nőverőt védő fideszes képviselőnő

  • narancs.hu
  • 2013. november 25.

Kis-Magyarország

A Pest megyei képviselő végre Brüsszelbe mehet! És ha már ott lesz, Bábiné Szottfried Gabriella részt vesz az esedékes nőjogi konferencián is. A monoklis Vadai Ágnest büntető politikus a Facebookon hirdeti, hogy utazhat.

Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy Facebook-oldala szerint A nők szelleme a parlamentekben: Fejlődő társadalom című brüsszeli találkozón vesz részt a héten Bábiné Szottfried Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője. Mint ismeretes, a Pest megyei körzetet képviselő Bábiné nemrég párttársaival együtt támogatta, hogy a nőverő Balogh József ellen tiltakozó DK-s képviselőket 130 ezer forintos bírsággal sújtsa az Országgyűlés.

false

A november 27–29-ig tartó csúcstalálkozót a Women in Parliaments Global Forum (WIP) nevű szervezet annak emlékére rendezi, hogy 130 éve a világon elsőként Új-Zélandon választójogot kaptak a nők. A WIP svájci székhelyű nonprofit szervezet, célja, hogy összekapcsolja egymással a különböző országok női politikusait. Tagjai a nemzeti parlamentek és az Európai Parlament képviselőnői.


A novemberi csúcs témái között találjuk a korrupció, az oktatás és az egészségügy kérdését, a női vezetés sajátosságait, a kisebbségek parlamenti reprezentációját és a gendersemleges parlament elképzelését. (Különösen utóbbi kapcsán várjuk kíváncsian, vajon előkerülnek-e Illés Zoltán vagy a magyar tahófrakció más jeles képviselőinek közelmúltbeli megszólalásai!)

De Bábinének nemcsak a témák, a meghívottak is kihívást jelenthetnek, ugyanis Magyarország olyan válogatott ellenségeivel kell majd egy légtérben tartózkodnia, mint Viviane Reding, Neelie Kroes vagy Christine Lagarde. Hillary Clinton pedig videoüzenetben jelentkezik majd be. A programot partnerként támogatja a Transparency International és a Soros György-féle Open Society Foundation is. Bábiné (akinek egyik ügyével korábban mi is foglalkoztunk) a hivatalos program szerint egyébként nincs a kiemelt előadók vagy a panelek résztvevői között.

Figyelmébe ajánljuk