Simonka pusztaottlakai ellenfelének elpusztították a háza előtti díszfáit

Kis-Magyarország

Néhány napos gyógykezelésről érkezett péntek reggel haza Szabó Miklós, aki Pusztaottlakán Simonka György ellenfele a polgármester-választáson, ekkor vette észre a pusztítást. 

„Most mentek a rendőrségi helyszínelők, mert bejelentést tettem a hatóságnak, hogy csütörtökről péntekre virradóan valakik durván kivágták/elfűrészelték otthonom előtt ültetett öt díszfánkat. Aligha gondolhatok másra, minthogy ez a közelgő önkormányzati választással és a megfélemlítéssel függ össze” – mondta a Narancs.hu-nak Szabó Miklós pusztaottlakai polgármesterjelölt, aki korábban már több cikluson keresztül polgármesterként már vezette a kicsinyke viharsarki községet.

 
Az elpusztított díszfák
Fotó: Narancs.hu

Szabó azok után jelentkezett be a helyhatósági választásra, hogy egy ideig úgy tűnt, a falu korábbi polgármestere és a térség egykori fideszes országgyűlési képviselője, Simonka György egyedül „pályázik” a településvezetői posztra. Sorozatos botrányai és az ellene folytatott büntetőeljárás miatt a Fidesz-KDNP 2022-ben már nem indította újra Simonkát a dél-békési térségben. A volt parlamenti képviselő jelenleg is a vádlottak padján ül költségvetési csalás vádja miatt a Fővárosi Törvényszék előtt. 

Szabó Miklós portálunknak elmondta, néhány napos infúziós kezelésen volt a kórházban, és amikor hazaért, péntek kora reggel vette észre a pusztítást. Az éjszaka csak a felesége volt otthon, aki érdeklődésünkre elmondta, csütörtök este fél 9-ig dolgozott a kertben, aztán bement a házba, és nem vett észre semmit.

 
Az elpusztított díszfák
Fotó: Narancs.hu

A garázda vagy garázdák az éj leple alatt elkövetett cselekedtük után túl sok nyomot nem hagytak. Kérdés, ki akarhat ártani Szabó Miklósnak, ki vagy kik akarnak félelmet kelteni az amúgy sem éppen szabad közéleti légköréről ismert Pusztaottlakán? Ahogy egy helybeli fogalmazott, az ilyen gyalázatos módszereket minden jószándékú ember elutasítja.

Az 1990 és 2006 között a falu vezetését ellátó és most újra közéleti csatasorba álló Szabó Miklós nemrégiben nyilatkozott a Telexnek és Simonkára utalva azt mondta: „Gyuszi nagyon bosszúálló, nem szeretném, hogy ebből gond legyen.” 

A volt kormánypárti parlamenti képviselőt is kerestük az ügyben, aki érdeklődésünkre azt válaszolta: „Szabó Miklósékat sokan nem szeretik a faluban, úgy tudom, egyik szomszédjukkal nincsenek beszélőviszonyban. De aki ilyen tettre vetemedik, az egy gyáva féreg. Ha pedig valakinek valakivel baja van, akkor álljon elébe és mondja a szemébe.” Hozzátette, portálunktól értesült elsőként, hogy mi történt az ellenfele portája előtt található díszfákkal.

 
Letörött ágak
Fotó: Narancs.hu
 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.