Szinte már a vicc határát súrolja a szolnoki fürdőberuházás

Kis-Magyarország

Az, hogy régóta át kellett volna adni a tiszaligeti strandot, nem újdonság, ahogy az sem, hogy már 10 milliárdot égetett el, viszont az igen, hogy újabb problémák miatt várhatóan idén sem lesz kész, illetve további pénzeket kell beleölni.

Sajtótájékoztatót tartott szerdán az ellenzéki Szolnoki Többség frakciója a szolnoki tiszaligeti fürdőfejlesztés állásáról. Füle István frakcióvezető közölte, nagyjából három hete derült ki számukra, hogy idén már nem lesz átadva a létesítmény. A komplexumot 2019-ben kezdték el felújítani, eredeti tervek szerint 7,7 milliárdért. Húsz hónapos felújítási határidőt terveztek, vagyis tavaly tavasszal már be kellett volna fejezni a munkát. Időközben még megtolták a költségeket 2,3 milliárddal, vagyis már 10 milliárdnál járnak. Akkor úgy volt, hogy idén nyáron átadják a strandot.

Korábban lapunk is foglalkozott az aktuális helyzettel.

A 2,3 milliárdos plusz pénz oka az is lehetett a frakcióvezető szerint, hogy közben kiderült, nem mérték jól fel a terepet, és az egyik medence erőteljesen süllyed. Füle István szerint azonban erről már a beruházás előtt tudni kellett volna. Hozzátette, a költségemelést hivatalosan azzal magyarázták, hogy a strandon plusz funkciók lesznek, új medencékkel, csúszdákkal. 

Arról pedig, hogy mi derült ki három hete, azt mondta, rájöttek, a strandot tápláló kutak nem adnak elegendő vizet a létesítményhez. A meglévő kutak ráadásul "homokolnak", amit az új berendezések nemigen "szeretnek". Ezért két kutat kell fúrni, amelyek időbe és persze plusz pénzbe is fognak kerülni az önkormányzatnak.

Füle István szerint jó esetben jövő tavasszal lehet átadni majd a komplexumot.

Információink szerint a fürdőfejlesztésre még legalább kétmilliárd forintot kell áldozni. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk