Vígszínházi helyzet Nyíregyházán – Nem döntöttek az új igazgatóról, egyéves kinevezés jön

  • Cservenyák Katalin
  • 2014. február 20.

Kis-Magyarország

A szakmai bizottság javaslatára érvénytelenítették a pályázatot. A grémiumnak sem Tasnádi Csaba, sem Szalma Tamás nem felelt meg a „gazdasági és vezetői ismeretek hiánya” miatt.

Nem kapta meg a szükséges támogatást sem Tasnádi Csaba, sem Szalma Tamás, így a városi közgyűlés egyiküket sem nevezte ki a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház élére – értesült a döntés helyszínén tartózkodó tudósítónk. A magyarnarancs.hu-nak a nyíregyházi polgármester, Kovács Ferenc (Fidesz–KDNP) elmondta: ennek oka az volt, hogy előzőleg a kilencfős szakmai bizottság többsége nem támogatta egyik induló pályázatát sem.

A színház

A színház

Fotó: MTI

A bizottság tagja volt a színházművészeti bizottság részéről Seregi Zoltán, Szűcs Gábor, Zalán János, Kolti Helga, a szakminiszter (Emmi, Balog Zoltán) képviseletében pedig Bánsági Tamás. Ketten képviselték a várost, Loványi Ágnes és Kovács Előd, ketten pedig a színházat: Horváth László Attila és Kuthy Patrícia.

A bizottság többsége a „gazdasági és vezetési ismeretek hiánya miatt” nem támogatta egyik pályázót sem, és ezért javasolták a pályázat eredménytelenné nyilvánítását. Ez azért meglepő, mert Tasnádi Csaba már 15 éve vezeti a színházat. (Erről bővebben itt olvashat.)

Megtudtuk azt is: a város a döntés miatt már holnap kiírja az új pályázatot, amely egy évre fog szólni, és információink szerint erről már személyesen a polgármester fog dönteni, legkésőbb március végéig.

A jelenlegi igazgató, Tasnádi Csaba megbízatása 2014. június 30-áig szól. Ő érdeklődésünkre elmondta: még döntötte el, hogy megpályázza-e az új kiírást, erről a társulattal kíván közösen döntést hozni. Szalma Tamást egyelőre nem értük el.

Neked ajánljuk