Elmúlt a közvetlen veszély: már Orbán fociügyi főembere is az EU-ban maradásunk mellett kampányol

  • narancs.hu
  • 2016. július 5.

Kispálya

Nem lennénk most (sem) Lázár János vagy Kovács Zoltán helyében.

Csodálatos felfedezést tett Szöllősi György a Fourfourtwo főszerkesztője, Orbán fociügy főfelelőse lapja online felületén.

„Döbbenetes, hogy már a legjobb tizenhat között is csak EU-tagállamok voltak, illetve olyanok (Izland, Wales, Anglia), amelyek lehetnének EU-tagállamok, ha akarnának. Jobbak a nyugatiak? Gazdagabbak? Nagyobb az önbizalmuk azoknak, akik bent vannak az unióban?” – írja a döbbenet őszinte hangján. Lám csak, ha a foci okés, minden okés: lehet, hogy mégis rendben mennek a dolgok az EU-ban?

Tán még az sem kell, hogy Kövér László megreformálja?

De nem ám, ahol jól fociznak, ott nekünk is jó: „ha már napjaink egyik forró közéleti témája az, hogy melyik magyar vezető politikus mit gondol az EU-tagságunkról, akkor egy szempontot hadd vessünk föl mi is innen, a FourFourTwo szerkesztőségéből: az EU-tagok sokkal sikeresebbek a fociban, mint az EU-n kívüli európaiak, s ami az igazán megdöbbentő, válogatott szinten is”.

Márpedig ami meg van üzenve, az meg van üzenve: maradunk. Minden szinten. A szerző aláírása, rajta a pecsét: Szöllősi György (Európai Unió).

Figyelmébe ajánljuk