Elmúlt a közvetlen veszély: már Orbán fociügyi főembere is az EU-ban maradásunk mellett kampányol

  • narancs.hu
  • 2016. július 5.

Kispálya

Nem lennénk most (sem) Lázár János vagy Kovács Zoltán helyében.

Csodálatos felfedezést tett Szöllősi György a Fourfourtwo főszerkesztője, Orbán fociügy főfelelőse lapja online felületén.

„Döbbenetes, hogy már a legjobb tizenhat között is csak EU-tagállamok voltak, illetve olyanok (Izland, Wales, Anglia), amelyek lehetnének EU-tagállamok, ha akarnának. Jobbak a nyugatiak? Gazdagabbak? Nagyobb az önbizalmuk azoknak, akik bent vannak az unióban?” – írja a döbbenet őszinte hangján. Lám csak, ha a foci okés, minden okés: lehet, hogy mégis rendben mennek a dolgok az EU-ban?

Tán még az sem kell, hogy Kövér László megreformálja?

De nem ám, ahol jól fociznak, ott nekünk is jó: „ha már napjaink egyik forró közéleti témája az, hogy melyik magyar vezető politikus mit gondol az EU-tagságunkról, akkor egy szempontot hadd vessünk föl mi is innen, a FourFourTwo szerkesztőségéből: az EU-tagok sokkal sikeresebbek a fociban, mint az EU-n kívüli európaiak, s ami az igazán megdöbbentő, válogatott szinten is”.

Márpedig ami meg van üzenve, az meg van üzenve: maradunk. Minden szinten. A szerző aláírása, rajta a pecsét: Szöllősi György (Európai Unió).

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!