Rádió

Sportnyelven

Európa-bajnoki elemzés a Klubrádióban

Kritika

Finoman szólva is megoszlanak a vélemények azt illetően, hogy van-e Európa-bajnoki hangulat, s ha igen, hol?

Eleve időutazás-szerű élmény a 2020-as labdarúgó-kontinenstorna (a kommentátori nyelv kliséire még visszatérünk) összecsapásait élőben követni 2021-ben. Az pedig majd utólag derül ki, hogy az ötlet, miszerint a kontinensen szétszórva játsszák le a mérkőzéseket, beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket… A magyarok hozzáadott értékéről számot vetni azonban akár már most is időszerű lehet. Kár, hogy a legmaradandóbb hatásunk a politikai idiotizmuson és gonoszságon keresztül bontakozott ki, noha a pályán is történt ez-az.

Bár Magyarországon a foci az orbáni rendszer metaforájaként vált néhány év alatt egészen ellenszenves problémahalmazzá, érdekes és értékelendő döntés volt a Klubrádió sportműsorának, a Hosszabbításnak a stábjától, hogy egy kifejezetten politikamentes és játékcentrikus elemzéssel kívánta levonni a magyar részvétel tanulságait.

A hetente jelentkező egyórás sportügyi magazin kissé kakukktojás hatású a Klubrádió kínálatában. Bár nem ez az egyetlen sporttal foglalkozó műsorszám a csatornán (a reggeli szubjektív sportjegyzetek még mindenképpen említésre méltók), azért azt sem lehet állítani, hogy a jelen állás szerint meghatározatlan időre az online térbe száműzött adó a sporton keresztül nyerte volna meg magának a hallgatók bizalmát.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk