Koncert

Tűzzel a szélben

Rebi–Andris, Szabó–Gyányi Quintet, Earth Wind and Fire Experience

Kritika

Viharos szél okozott kisebb bonyodalmakat a háromnapos, jubileumi Paloznaki Jazzpikniken, de a szervezés, amely nyomába ér a Sziget professzionalizmusának, úrrá lett ezen.

Ha zenei műfajként értelmezzük a „pikniket” – a jazz utótagjaként –, akkor könnyedebb felfogást jelez. Valahogy úgy, ahogy a Jazzy rádió is legalább fe­le­részben pop. Amúgy e kereskedelmi adó több műsorvezetője is szerepelt a méreteiben is nagyra nőtt fesztiválon, amely 2012-ben, kicsiben indult a Homola borászat kezdeményezésére és amelyről bízvást állítható, hogy a Balaton-parti természeti és falusi adottságok tiszteletben tartása mellett organikusan fejlődött az idei tízezres napi látogatószámokig.

A három kisebb színpad a falu központjában sokféle magyar produkciót vonultatott fel. A zárónapon az Audi szponzorálta éttermi teraszon a főleg rock- és örökzöld dallamokat előadó Rák Béla szólógitáros után Nagy-Babos Rebeka és Schlosser András Rebi–Andris néven lépett a pódiumra. A duó választékosan vegyített bossa novát, Sting-számokat játszott jazz sztenderdekkel, hangszereléseik tökéletesen megfeleltek a helyszínnek, amelynek biztos jele volt, hogy közben vagy nyolcan elkérték az asztalomnál lévő egyik széket.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk