30 Abrams tankot küldenének az amerikaiak Ukrajnába

  • narancs.hu
  • 2023. január 25.

Külpol

Az egyelőre még kérdéses, mikor érkezhetnek meg a harckocsik az ukrán frontra.

Nagyjából 30 Abrams tankot küld a tervek szerint az Amerikai Egyesült Államok Ukrajnának – írja a CNN kormányzati forrásokra hivatkozva. Az egyelőre még kérdéses, mikor érkezhetnek meg a harckocsik az ukrán frontra – ráadásul alapesetben több hónapnyi kiképzésre van szükség ahhoz, hogy jól tudják használni azokat.

A CNN és a Wall Street Journal is úgy tudja, hogy a hivatalos bejelentést a héten teszik meg.

A Reuters arról írt, amiről lapunk is beszámolt, hogy bár nagy nehezen, a német kormány is úgy dönthetett, hogy Leopard 2-es tankokat küld Ukrajnába, egyúttal engedélyezi más országok számára is, hogy hasonlóan cselekedjenek a maguk Leopardjaival. Az értesülést a német kormány egyelőre még hivatalosan nem kommentálta.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.