Hat napja nincs hír Navalnijról

  • narancs.hu
  • 2023. december 11.

Külpol

A munkatársai nem tudják a börtönben felvenni vele a kapcsolatot, teljesen izolálták. Mindeközben súlyos egészségügyi problémákkal küzd.

6 napja nem lehet felvenni a kapcsolatot az Oroszországban bebörtönzött Alekszej Navalnij ellenzéki vezetővel

közölte az orosz politikus sajtótitkára, Kira Jarmis az X-en, vagyis a korábbi Twitteren.

Mint írta, Navalnij ügyvédei több kísérletet is tettek arra, hogy bejussanak a két Moszkva melletti büntetőtelepre, ahol a súlyos egészségügyi problémákkal küzdő férfi feltételezhetően tartózkodik, de azt a tájékoztatást kapták, hogy egyikben sincs.

Navalnijt az elmúlt napokban nem kapcsolták be videón a börtönben tartott bírósági meghallgatásokról sem, a büntetés-végrehajtás illetékesei szerint "elektronikus meghibásodások" miatt.

Maria Pevcsik, Navalnij bizalmasa és az Antikorrupció Alapítványa egyik vezetője szerint úgy értesültek, hogy múlt héten Navalnijjal súlyos egészségügyi "incidens" történt.

A 47 éves, Putyin-ellenes Navalnijt mint ismert, 2021 januárjában börtönözték be, eredetileg szabadság megsértése, csalás és a bíróság megsértése miatt, majd többek között radikális mozgalmak szervezésének, finanszírozásának, kiskorúak veszélyeztetésének és a nácizmus rehabilitálásának vádjaival ítélték 12 év börtönre. Majd idén augusztusi tárgyalásán ezen felül bűnösnek találták szélsőséges közösség létrehozásában, szélsőséges tevékenységek finanszírozásában és számos más bűncselekményben, amiért további 19 évnyi fegyházra ítélték. Két év alatt 21 alkalommal zárták magánzárkába. A munkatársai szerint rengeteget romlott az egészségügyi állapota az elmúlt két évben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk