A fertőző betegségekre figyelmeztet a WHO Gázában

  • narancs.hu
  • 2023. november 9.

Külpol

Bakteriális fertőzések, kártevők és higiéniai problémák is további bajokat okozhatnak.

„Mivel a halálesetek és sérültek száma Gázában a háború miatt tovább növekszik, a túlzsúfoltság és a megzavart egészségügyi, víz- és higiéniai rendszerek miatt a fertőző betegségek gyorsabban terjedhetnek” – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A közlemény szerint már most látványossá vált pár aggodalomra okot adó tendencia.

Mint írják, a sűrűn lakott területen az üzemanyaghiány miatt leálltak a sótalanító üzemek, ami növelte a bakteriális fertőzések, például a hasmenéshez hasonló fertőzések terjedésének kockázatát. A WHO adatai szervezet adatai szerint október közepe óta több mint 33 ezer hasmenéses megbetegedést jelentettek, ezek nagy része öt év alatti gyermekek körében fordult elő. Összehasonlításképpen az elmúlt két évben átlagosan havi kétezer esetet regisztráltak ebben a korcsoportban – írja a Guardian.

Akadozik a szemétszállítás is, ez jó környezetet teremt betegségeket hordozó rovarok és rágcsálóknak is. Az egészségügyi intézmények sem tudják teljesíteni a megelőző intézkedéseket, a rutinszerű oltások, valamint a fertőző betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek hiánya tovább növeli a betegségek gyorsabb terjedésének kockázatát, figyelmeztetett a jelentés.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk