A Fidesz nem bír leállni holland ügyben

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 26.

Külpol

Azt akarják, Hollandia kérjen bocsánatot.

Budai Gyula fideszes képviselő ma egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy elfogadhatatlan a távozó holland nagykövet, Gajus Scheltema magyar kormánnyal kapcsolatos megjegyzése.

Új szinten a diplomáciai abszurd: pár kritikus megjegyzés miatt megszakítjuk a nagyköveti kapcsolatot Hollandiával

Szijjártó Péter egy 168 órás interjú miatt hazarendeli a magyar nagykövetet Hollandiából! Sőt! Szijjártó Péter külügyminiszter rendkívüli külügyminiszteri sajtótájékoztatón jelentette be péntek délelőtt, hogy hazarendelte a Hollandiába akkreditált magyar nagykövetet a holland nagykövet egy tegnapi lapinterjúja miatt. A külügyminiszter úgy értékelte a lépést, hogy határozatlan időre megszakítottuk a nagyköveti szintű kapcsolatot Hollandiával.

Igaz ugyan, hogy a holland külügyminiszter hivatalosan is elhatárolódott kollégája véleményétől, aki egyébként a 168 Órának adott interjújában rendszerszintű magyarországi korrupcióról beszélt. A képviselő szerint Hollandiának bocsánatot kell kérnie Magyarországtól, és ezt a diplomáciai incidenst nekik kell megoldaniuk, hiszen „az ő térfelükön pattog a labda”.

A „holland–magyar konfliktusként” eladott nevetséges hisztériát tegnap este az ATV Egyenes beszéd című műsorában Szijjártó Péter még megfejelte annyival, hogy szerinte azért hazugság rendszerszintű korrupcióról beszélni Magyarországgal kapcsolatban, mert ha valóban ez lenne a helyzet, akkor nem fejlődne így az ország.

Figyelmébe ajánljuk