A francia külügy is megszólalt a Klubrádió ügyében

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. február 9.

Külpol

Nagyon nyugtalanító jelnek tekintenék a csatorna felfüggesztését.   

A francia diplomácia keddi állásfoglalása szerint a Klubrádió felfüggesztése "a médiafüggetlenség és a pluralizmus szempontjából nagyon nyugtalanító jel lenne".

"Nagy figyelemmel követjük a helyzetét ennek a független magyar rádiónak, amely komoly nehézségekbe ütközött a frekvenciára szóló jogosultság megújításának folyamatában" - mondta kedden Agnes von der Mühll francia külügyi szóvivő.

"A sugárzás felfüggesztése nagyon nyugtalanító jel lenne a tájékoztatási és a tájékozódási szabadság, a médiafüggetlenség és a pluralizmus szempontjából, amely értékekhez Franciaország nagyon ragaszkodik"

- hangsúlyozta napi sajtótájékoztatóján a szóvivő az AFP francia hírügynökség tudósítása szerint. "Felszólítjuk Magyarországot, hogy tartsa tiszteletben európai kötelezettségvállalásait ezen a területen" - tette hozzá.

A Fővárosi Törvényszék keddi ítéletében elutasította a Klubrádió keresetét a médiatanács döntésével kapcsolatban, amely elutasította a rádió hosszabbítási kérelmét az általa használt frekvenciára vonatkozóan. A Klubrádió hét évre szóló hatósági szerződése a Budapest 92,9 MHz használatára 2014. február 14-étől 2021. február 14-éig tart. A Klubrádió vezetősége szerint a bíróság keddi döntése a jogállamiságról is szól

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.