A francia rendőrök lelőttek egy férfit, aki megpróbálta felgyújtani a roueni zsinagógát

  • narancs.hu
  • 2024. május 17.

Külpol

A polgármester szerint a támadás az egész várost megrázta.

Péntek reggel egy férfi megpróbálta felgyújtani egy zsinagógát a franciaországi Rouenben – írja BBC beszámolójára hivatkozva a Telex. Helyi hírek szerint reggel 6 óra 45-kor hívták a hatóságokat, amikor füstöt láttak felszállni a város zsinagógájából.

A helyszínre a tűzoltók mellett rendőrök is érkeztek, akik lelőtték a késsel és vasrúddal felfegyverkezett gyújtogatót, amikor az feléjük indult.

Rouen polgármestere, Nicolas Mayer-Rossignaol az esetre reagálva azt mondta, a zsinagóga elleni támadás nemcsak a zsidó közösséget érintette, hanem az egész várost megrázta és sokkolta. „Rouenben a rendőrök ma kora reggel hatástalanítottak egy fegyveres személyt, aki nyilvánvalóan fel akarta gyújtani a város zsinagógáját. Gratulálok reagálásukhoz és bátorságukhoz” – írta a francia belügyminiszter, Gérald Darmanin az X-en (korábban Twitter). A gyanúsított életét vesztette.

(Címlapképünk forrása: Gonzalo Fuentes / Reuters)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk