A háború kárvallottjaira fordítja a Nobel-díjjal járó pénzt Krausz Ferenc

  • narancs.hu
  • 2023. október 4.

Külpol

Másfél éve saját egyesületet hozott létre Ukrajna megsegítésére.

A Svéd Király Akadémia elismerésével 11 millió korona, azaz nagyjából 370 millió forint is jár, amit Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L'Huillier megosztva kapnak.

A magyar fizikus egy német rádióadásban azt is elmondta, hogy az ukrajnai háború áldozatainak megsegítésére szánja a pénzt a Science4People egyesületen keresztül, ami az ő kezdeményezésére jött létre másfél éve.

A Science4People helyi közösségeket, iskolákat és egyéb szociális intézményeket támogat Ukrajnában.

Krausz Ferenc a háború kitörése óta tavaly Kárpátalján is járt, ahol háromszáz iskolás távoktatására alkalmas informatikai rendszert és más adományokat juttatott a helyieknek.

Az attofizika alapjait és Krausz Ferenc munkáját ez a videóriport foglalja össze érthetően.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.