Ausztria is visszaállítja a szlovák határ ellenőrzését

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. október 3.

Külpol

Az embercsempészetet akarják megfékezni.

Ausztria is ideiglenes ellenőrzést vezet be kedd éjféltől Szlovákiával közös határán az embercsempészek megfékezésére – közölte Gerhard Karner osztrák belügyminiszter kedden délután Bécsben. Korábban Csehország és Lengyelország jelentett be hasonló intézkedést. Ausztria egyelőre tíz napra állítja vissza ellenőrzést.

„Az intézkedéssel elejét kívánják venni annak, hogy embercsempészek elkerülőútvonalakat használjanak Ausztrián keresztül”

–mondta Karner, hozzátéve, hogy az utóbbi hónapokban csökkent az elfogott migránsok, illetve beadott menedékkérelmek száma, mert intenzíven hajtottak végre ellenőrzéseket a magyar és a szlovén határszakaszokon.

A hétvégén lezajlott szlovák választásban kampánytéma is lett az országba Magyarországon keresztül áramló migráns- és csempésztömeg (a jelenségről és a valódi helyzetről itt írtunk), a legtöbb szavazatot behúzó Smer-elnök Robert Fico például azt is megígérte, visszaállítja a határellenőrzést a magyar-szlovák határszakaszon. Ironikus, hogy ezzel a döntéssel Magyarország lett az egyetlen szomszédja az országnak, ahova ellenőrzés nélkül át lehet menni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!