A katari miniszterelnök szerint már nincs sok akadálya annak, hogy a Hamász elengedje az izraeli túszokat

  • narancs.hu
  • 2023. november 19.

Külpol

„Kisebb, főleg gyakorlati és logisztikai” kérdéseket kell tisztázni. 

A Hamász által elrabolt izraeli túszok elengedéséről szóló megállapodás már csak „kisebb, főleg gyakorlati és logisztikai” kérdéseken múlik – jelentette ki a katari miniszterelnök vasárnap, anélkül, hogy bármiféle menetrendet közölt volna a túszok elengedéséről.

„A tárgyalásokon már csak nagyon csekély kihívások maradtak (...) Ezek inkább logisztikai, gyakorlati jellegűek”

– tette hozzá Muhammad bin Abdul Rahman asz-Száni kormányfő egy dohai sajtótájékoztatón, amelyet Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője jelenlétében tartott.

A megállapodásról folytatott tárgyalások az elmúlt hetekben „hullámvölgyeket éltek át. Azt hiszem, most már biztosabb vagyok abban, elég közel vagyunk ahhoz, olyan megállapodásra jussunk, amely lehetővé teszi, hogy a túszok biztonságban hazatérhessenek” – fejtette ki a politikus.

A Hamász október 7-én izraeli földön elkövetett támadásában 1200 izraeli halt meg, többségükben civilek. Az izraeli hatóságok becslése szerint mintegy 240 embert ejtett túszul aznap a palesztin iszlamista mozgalom. Októberben egy közvetítői művelet eredményeként négy túszt engedtek szabadon: egy amerikai nőt és lányát, valamint két izraeli nőt. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök többször is kijelentette, hogy addig nem lehet tűzszünet, amíg az összes túszt szabadon nem engedik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.