A lengyel oktatási miniszter szerint le kellene másolniuk a magyar homofób törvényt

  • narancs.hu
  • 2021. június 29.

Külpol

Megtetszett neki.

Lengyelországnak le kellene másolnia azt a magyar törvényt, amely megtiltja, hogy az iskolai programok népszerűsítsék a homoszexualitást, idézi a lengyel oktatási minisztert az Euractive.

Egy hétfői interjúban Przemysław Czarnek dicsérte a frissen elfogadott magyar jogszabályt, majd azt mondta, a törvény értelmében azokon az iskolai órákon, amelyek a szexualitásról szólnak, tilos a nemváltást vagy a homoszexualitást népszerűsíteni.

Ezeket a szabályokat teljes egészében le kellene másolnunk Lengyelországban is!

Czarneket a múlt héten erősen kritizálta az ellenzék, miután megkérdőjelezte, hogy a varsói melegfelvonulás résztvevőinek normális-e a viselkedése. "Ezek az emberek felvonulnak az utcán, megsértik a kereszténységet, vulgárisan és obszcén módon viselkednek, és ennek normálisnak kellene lennie?" - mondta a miniszter a felvonulók viselkedését kommentálva.

Más uniós tagállamok kevésbé lelkesednek a magyar homofób törvényért. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Mark Rutte holland kormányfő azt mondta a múlt heti EU-csúcson, hogy, ha a magyar kormány nem vonja vissza a melegellenes törvényt, el kell hagynia az EU-t. „Magyarországnak vissza kell vonnia a törvényt, vagy mennie kell. Én nem mondhatom azt nekik, hogy menjenek, ezt csak lépésről lépésre lehet” – mondta Rutte. A holland miniszterelnök szégyent érez amiatt, hogy miközben a tagjelölt Albániától vagy Észak-Macedóniától elvárja az Európai Unió, hogy tiszteletben tartsák a hátrányos megkülönböztetés tilalmát és a többi uniós értékeket, az EU-tagok nem teszik azt.

Az EU-csúcsra érkező Orbánt többen is letámadták a homofób törvény miatt, ő azonban közölte, hogy védi a homoszexuális fickók jogait. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint a Bizottság tüzetesen megvizsgálta a szóban forgó jogszabályt, és levelet küldött a magyar kormánynak a törvény jogilag vitatott pontjai miatt, tehát most Magyarországon a sor a válaszadásra. "Az EU az értékek uniója is, a másokkal szembeni tolerancia az egyik alapvetése. Megvédjük polgárainkat abban, hogy azt szeressék, akit akarnak" – fogalmazott a brüsszeli bizottság német elnöke.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk