A lettek blokkolják az orosz tv-csatornákat

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. június 6.

Külpol

Nyolcvan csatornáról van szó.

Lettországban teljes körűen blokkolják az Oroszországban regisztrált televíziós csatornák műsorszórását, miután korábban már felfüggesztettek egyes orosz állami csatornákat - közölte hétfőn a lett médiahatóság (NEPLP) vezetője.

 Ivars Abolins a Leta helyi hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a június 9-től hatályba lépő rendelkezés nyolcvan televíziós csatornát érint.

A tilalmat az elektronikus tömegsajtóról hozott lett törvény módosítása alapján vezették be. A szabályozás ugyanis kimondja, hogy nem szabad olyan televíziós csatornák műsorait sugározni, amelyeket olyan országban vannak regisztráltak, amely fenyegeti egy másik állam függetlenségét és területi épségét. A tájékoztatás szerint a tilalom addig marad hatályban, míg Oroszország véget nem vet ukrajnai hadműveletének és vissza nem adja a Krím-félszigetet Ukrajnának.

A február 24-én indult orosz hadművelet nyomán a balti állam már több orosz nyelvű csatorna műsorszórási engedélyét vonta vissza. Az intézkedés célja az NEPLP szerint, hogy elhárítsák a nemzetbiztonságra leselkedő veszélyeket a nagyszámú orosz kisebbséggel rendelkező balti NATO- és EU-tagállamban.

Abolins mindemellett közölte, hogy az Oroszországban betiltott, független Dozsgy online televízió műsorszórási engedélyt kapott június 9-i hatállyal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk