Odesszába látogatott a német kulturális miniszter

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. június 6.

Külpol

Claudia Roth ellátogat a helyi operába is.

Kétnapos látogatásra érkezett Odesszába hétfőn Claudia Roth, a német szövetségi kormány kulturális és médiaügyekért felelős államminisztere ukrán hivatali partnere, Olekszandr Tkacsenko kulturális és információs politikai miniszter meghívására.

 "Meg akarjuk mutatni, milyen a kulturális élet egy támadás idején" - jelentette ki Roth.

A tájékoztatás szerint a német zöldpárti politikust fogadja majd Makszim Marcsenko, a dél-ukrajnai Odessza megye kormányzója és Hennagyij Truhanov, Odessza polgármestere is.

Roth, aki ismételten támogatásáról biztosította az ukrán művészeket Németországban, a fekete-tengeri kikötővárosban látogatást tervez egyebek között az odesszai filmstúdióban, a városi filharmonikusoknál és az operában.

A stratégiai jelentőségű fekete-tengeri kikötőt a február 24-én megindult orosz hadművelet óta ismételten érték tüzérégi csapások. Mindemellett több tonna, külföldi exportra szánt gabona rekedt a tengeri blokád alatt lévő városban. Oroszország és Ukrajna jelenleg tárgyalásokat folytat Törökországgal a gabonaszállítmányok biztonságos kihajózásáról.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk