A rendőrség mesterlövészei állomásoztak az épületben, ahonnan meglőtték Trumpot

  • narancs.hu
  • 2024. július 16.

Külpol

Az értesülések szerint épp azért nem vizsgálták át az épületet, mert azt hitték, csak ők vannak ott.

Megerősített értesülések szerint épp a helyi rendőrség mesterlövész-alakulata állomásozott abban az épületben, aminek a tetejéről egy Thomas Crooks nevű húszéves férfi rálőtt a választási gyűlésén felszólaló Donald Trump exelnökre/elnökjelöltre a pennsylvaniai Butlerben.

Crooks összesen 8 lövést adott le, mielőtt megölték, a Trumpnak szánt lövései egy embert megöltek, kettőt súlyosan megsebesítettek.

Az AGR International Inc nevű cég gyárépülete légvonalban mindössze nagyjából 100 méterre állt a színpadtól, amin Trump beszédet mondott. A rendőrök sajtóértesülések szerint figyelőpontként használták az épületet, ami azt jelenti, hogy innen kellett volna kiszúrniuk a Trumpra veszélyt jelentő mesterlövészeket és egyéb merénylőket. Egyedül annyit nem vettek észre, hogy Crooks már felettük hasalt. A titkosszolgálat biztonsági zónáján emiatt az elhelyezés miatt esett kívül az épület.

Az továbbra sem tiszta, mi volt a merénylet motivációja: se a telefonjában, se máshol nincs utalás semmiféle radikális politikai gondolatra, a környezete csendesnek ismerte, a világnézetét pedig annyira nem lehet tudni, hogy bár 17 évesen demokratáknak adományozott pénzt, republikánus szavazóként lett azóta regisztrálva. Üzenetet nem hagyott maga után.

(Címlapképünkön: Mesterlövészek lövéseket adnak le a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án, miután a rendezvényen Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszéde közben lövések dördültek. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok. Fotó: MTI/AP/Gene J. Puskar)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk