Újabb veszély leselkedik a Notre Dame-ra

  • narancs.hu
  • 2019. április 23.

Külpol

A szakembereknek néhány órájuk maradt felkészülni.

Az amúgy is vízzel telt épületrészekre végzetes lehet egy heves eső, így a további pusztulást elkerülendő gyorsan megpróbálják letakarni az épületet. – írja a hvg.hu a BBC-re hivatkozva.

A tűzoltók az amúgy is víztől áztatott főhajós tetőszerkezet további ázása esetén újabb omlásoktól tartanak. Úgyhogy most az elsődleges, hogy letakarják a maradványokat.

Létezik egy terv egy erre a célra létrehozott "esernyő" megépítésére is, de az még nem készült el, és addig nem lehet várni.

Az időjáráselőrejelzés szerint Párizsban vihar várható, a katedrális boltozata pedig részben összeomlott a tűz során. Az épület egy része pedig a tűzoltók tevékenysége miatt már a múlt héten átnedvesedett.

Videó: így néz ki a Notre-Dame belülről a tűzvész után

Felkerül egy felvétel az internetre, amely bemutatja a székesegyház belsejének állapotát a hétfői tűzvész után.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.