„Akkor tér vissza a normalitás, ha lesz védőoltás“
K_EPA20200321076_(1)_top_story_lead.jpg
Vásárlók állnak hosszú sorban egy szupermarket előtt a koronavírus-járvány miatt bevezetett, a mozgást korlátozó tilalom idején Milánóban 2020. március 21-én.

„Akkor tér vissza a normalitás, ha lesz védőoltás“

  • narancs.hu
  • 2020. április 7.

Külpol

Az olasz miniszterhelyettes szerint még sokáig együtt kell élnünk a korlátozásokkal. A következő 30 évben még több hasonló világjárványra számít.

A normalitás csak akkor tér vissza, ha lesz védőoltás a koronavírus ellen, erről beszélt reggeli rádióinterjújában Pierpaolo Sileri az olasz egészségügyi miniszter helyettese.

„Addig viszont nagyon óvatosnak kell lenni a személyes kontaktusokkal, és nagyon felelősen kell eljárnunk a leállított tevékenységek újraindításával.“ Ez elég hosszú időt jelent, hiszen ebben az évben aligha készül el az új koronavírus elleni védőoltás.

Sileri arról beszélt, hogy a következő hetekben meg kell erősíteni a megelőző intézkedéseket, sokkal több szerológiai tesztet elvégezni az egész országban.

„A cunami, ami Észak-Olaszországot érte, lassan visszavonul. A korlátozó intézkedések pedig megakadályozták, hogy a járvány délen is elterjedjen. Enyhül az egészségügyi rendszeren lévő nyomás. Ebben az új helyzetben, amikor egy láthatatlan ellenséggel küzdünk, szükséges lesz felülvizsgálni mindazt ami történt, fel kell tárni a felelősöket és ki kell alakítani egy olyan új modellt, ami a jövőben működhet.“

Sileri azt is hozzátette, hogy az egészségügyi rendszer finanszírozása nem volt elégséges, és ezen változtatni kell, mert a következő harminc évben még legalább két hasonló világjárványra kell számítani.

Neked ajánljuk