Alex Soros is megerősítette, a Nyílt Társadalom Alapítványok nem hagyják el Európát

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 31.

Külpol

Mint írta, a leépítések nem jelentenek visszavonulást.

„A hírek, amelyek szerint a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) és Soros »elhagyja Európát«, félrevezetőek. Nem távozunk” – jelentette ki Alex Soros a Politicón írt publikációjában, amit többek között a Telex is szemlézett. 

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Soros György fia júniusban vette át apja pénzügyi birodalmának irányítását, és az OSF is megszavazta őt elnöknek. A váltást követően terjedt el a hír, hogy a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok átszervezik működésüket, és megszüntetik az Európai Unión belüli tevékenységüket.

Alex Soros szerint ez nem igaz, azonban mivel Európa elkezdett kelet felé mozdulni, nagyobb szerepet tudhat már magáénak Csehország és Lengyelország is, és az ukrajnai háborúnak is beláthatatlan következményei lesznek a jövőben, az OSF is ehhez igazítja a prioritásait és munkamódszereit.

„Igen, a létszámunkat is jelentősen csökkenteni fogjuk, hogy több pénz jusson oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. De ez nem jelent semmiféle visszavonulást” 

– írja Alex Soros, hozzátéve: „Meglepő módon egy magyar kormánytisztviselőnek igaza volt, amikor szkeptikusan nyilatkozott a médiajelentésekről. Ez nem a finanszírozás szintjéről szól, hanem a prioritásokról, mivel a finanszírozás fókusza ismét a kontinens keleti részére tolódik.” Az üzletember ezzel Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatójának két héttel ezelőtti megjegyzésére reagált, miszerint majd akkor hiszi el a kivonulásról szóló híreket, ha „az utolsó Soros-katona is elhagyja Európát”.

Alex Soros szerint az OSF elsődleges céljai a következők:

  • A továbbiakban is támogatni fogják Ukrajnát Oroszországgal szemben.
  • Támogatni fogják moldovai és nyugat-balkáni alapítványaikat, mivel a régió országainak lehetséges EU-tagságait létfontosságúnak tartják a térség stabilitásának megőrzéséhez.
  • Nem csak folytatják, hanem fokozni szeretnék az Európában élő 12 milliós roma etnikai kisebbség egyenlő bánásmódjának biztosítására irányuló erőfeszítéseiket.
  • „És továbbra is elkötelezettek maradunk a Közép-európai Egyetem (CEU) mellett, amelyet Orbán Viktor magyar miniszterelnök zárt be Budapesten.”

Soros azt is megígérte, hogy sem Európában, sem máshol nem hagyják cserben a szövetségeseiket, akik kiállnak a demokratikus jogokért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk