Alpárian beszélt otthon, menesztették az igazgatót

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 28.

Külpol

Viselkedése nem méltó egy iskola vezetőjéhez – mondta a romániai Temes megye főtanfelügyelője.

Menesztették Temesváron az egyik általános iskola igazgatóját, mert nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amely szerint a pedagógus nagyon agresszív hangnemben beszélt a feleségével és a gyermekeivel – írja a Transindex.

Marin Popescu Temes megyei főtanfelügyelő azt nyilatkozta az esetről, hogy a tanfelügyelőség vezetőtanácsa döntött Lucian Fota igazgató leváltásáról. „Tudomásunkra jutott az igazgató úr viselkedése és szóhasználata, amelyek nem méltók egy iskolaigazgatóhoz, még akkor sem, ha magánéleti közegben használta azokat” – mondta Marin Popescu.

A főtanfelügyelő úgy gondolja, büntetendő, ha egy tanár nem tud civilizáltan viselkedni, és ilyen esetben azonnal intézkedni kell, mert a nyilvánosságra került eset árt az iskola hírnevének.

A leváltott igazgató testnevelő tanár, vidékről került Temesvárra, és idén január óta igazgatta a 320 ezres város 18-as számú iskoláját.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk