Orbán Viktor kapta idén a kitüntetést, amit Dodik tavaly Putyinnak adott

  • narancs.hu
  • 2024. január 9.

Külpol

A miniszterelnök örömmel fogadta az elismerést, februárban személyesen veszi át.

A Boszniai Szerb Köztársaság napja alkalmából tartott rendezvénysorozat keretén belül Milorad Dodik, az entitás vezetője kitüntetéseket adott át, elmondása szerint olyanoknak, akik nyomot hagytak a köztársaság életében. Az egyik kitüntetett Orbán Viktor magyar miniszterelnök volt, aki nem vett részt az ünnepségen – írja a vijesti.ba beszámolójára hivatkozva a Telex.

„Munkatársaimmal sokak aktivitását kísértük figyelemmel, és úgy döntöttünk, hogy a kitüntetéseket azoknak adjuk, akik maradandót alkottak. Ilyen ember többek között Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki örömmel fogadta a kitüntetést, és valamikor februárban fogja személyesen átvenni” – méltatta Dodik a magyar kormányfőt, hozzátéve, „hálásak vagyunk ennek az embernek azért, mert reális politikai szereplőként tekint ránk.” Az elnök beszédében emlékeztetett,

legutóbb Vlagyimir Putyin orosz elnök kapta ugyanezt a kitüntetést.

Orbán és Dodik között régóta jó a viszony, augusztusi találkozójukon 45 milliárd forintot ígért a magyar miniszterelnök a boszniai szerbek vezetőjének.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk