Átfogó orosz légitámadás érte Kijevet és más városokat az éjjel

Külpol

Drón és rakétatámadás érte Kijevet és Lvivet, miközben Zaporizzsját lőtte az orosz tüzérség.

Átfogó támadást indított az orosz légierő hétfő éjszaka Kijev és más ukrán városok ellen,

országszerte órákig szóltak a légvédelmi szirénák. Az ukrán vezérkar eddigi értesülései szerint az oroszok által indított 30 Sahid típusú, iráni gyártmányú drónból 28-at lelőttek.

Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője a Telegramon azt írta, hogy az ukrán légvédelem mintegy 20 ellenséges célpontot azonosított és semmisített meg a főváros környékének légterében.

A lengyel határtól mindössze 70 kilométernyire fekvő, 700 ezres Lemberg (Lviv) katonai közigazgatásának jelentése szerint az orosz légierő eltalált egy fontos infrastrukturális létesítményt, és tüzet okozott. Az első jelentések szerint a támadásnak nincsenek áldozatai.

Jurij Malasko, a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja megye katonai közigazgatásának vezetője a Telegramon arról számolt be, hogy a légitámadás a távközlési infrastruktúrára és mezőgazdasági létesítményekre irányult. Áldozatokról nem szólnak az eddigi jelentések.

Az ukrán katonai parancsnokság szerint az oroszok hét rakétát lőttek ki Zaporizzsjára.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk