Amerika szerint az oroszok fegyvereket kérnek Észak-Koreától

  • narancs.hu
  • 2023. július 29.

Külpol

Antony Blinken külügyminiszter szerint nem lehet véletlen, hogy Szergej Sojgu Phenjanba látogatott.

Antony Blinken külügyminiszter szombati tájékoztatása szerint az Egyesült Államok úgy véli, Oroszország védelmi minisztere azért ment Észak-Koreába, hogy fegyvereket szerezzen Moszkva elakadt ukrajnai inváziójának megsegítésére – írja a Moscow Times.

Miután Szergej Sojgu megérkezett Phenjanba, Blinken azt mondta, hogy Oroszország fegyvert akar vásárolni szövetségeseitől a világ minden tájáról.

„Erősen kétlem, hogy nyaralni ment” – mondta Blinken újságíróknak Ausztráliában, ahol gazdasági és biztonsági kérdésekről tárgyal a környék országainak képviselőivel. 

„Azt látjuk, hogy Oroszország kétségbeesetten keres támogatást, fegyvereket, ahol csak talál, az Ukrajna elleni agresszió folytatásához" 

– mondta. „Ezt látjuk Észak-Koreában, ezt látjuk Iránban is, amely sok drónt szállított Oroszországnak. Ők ezt a polgári infrastruktúra elpusztítására használják és civileket ölnek meg Ukrajnában.”

Észak-Koreában Sojgu találkozott az ország vezetőjével, Kim Dzsongunnal, amit a phenjani állami média „baráti beszélgetésnek” minősített.

Oroszország hosszú ideje egyike azon maroknyi országnak, amelyekkel  a világ utolsó sztálinista diktatúrájaként üzemelő Phenjan baráti kapcsolatokat ápol. Ez valószínűleg azért is van, mert főleg Oroszország és Kína volt együttműködő abban, hogy Észak-Korea sok munkást küldhessen ki különböző fizikai munkák elvégzésére úgy, hogy a fizetésük nagy részét haza kellett utalni, hogy némi valutához jusson az ország. Ezeket a munkásokat leggyakrabban a családjaik otthon tartásával kényszerítették arra, hogy a pénzt is küldjék, és ne is gondoljanak szökésre.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Folytatódik Simonka és Erdős Norbert vitája: győzött vagy vesztett a Fidesz Dél-Békésben?

Az önkormányzati választáson a dél-békési térségben a Fidesz az eddigi legnagyobb vereségét könyvelhette el, állítja Simonka György volt országgyűlési képviselő, Pusztaottlaka leendő polgármestere. Erdős Norbert helyi fideszes parlamenti képviselő szerint nagy győzelmet aratott a kormánypárt. A két vélemény igen távol áll egymástól, de mi játszódik le a háttérben a két politikus vitájában? Ennek próbáltunk utánajárni.