Biden a visszalépésről: Ha a mindenható Isten lejön és erre szólít fel, megtehetem

  • narancs.hu
  • 2024. július 6.

Külpol

Úgy tűnik, fontolgatja a visszalépést. 

Joe Biden amerikai elnök elismerte az ABC News-nak adott interjújában, hogy a Donald Trumppal folytatott múlt heti nem sikerült jól a számára. A mentális állapotára vonatkozó aggodalmakat elutasította, azonban már nem zárta ki az esetleges visszalépését.

Felsorolta a három és fél év alatt elért sikereket: összeállított egy béketervet a Közel-Keletre, ami megvalósulhat, kibővítette a NATO-t, növelte a gazdaság teljesítményét. Szerinte nem gyengébb, mint három és fél éve, ha nem gondolna, hogy megvan a szellemi és fizikai képessége az újabb elnökségre, nem csinálná. Szerinte fontos az elnök jelleme, mert ez határozza meg, hogy az alkotmányt megfelelően alkalmazzák. 

Nem hajlandó magát alávetni egy független, kognitív teszteket tartalmazó orvosi értékelésnek, melyet megosztanának a nyilvánossággal. Ugyanakkor nem utasította el a visszalépés gondolatát: „Ez attól függ. Ha a Mindenható Isten lejön és erre szólít fel, megtehetem”. 

Több hír is megjelent azzal kapcsolatban, hogy a demokraták aggodnak Joe Biden szereplése miatt. A New York Times is visszalépésre szólította fel, ahogyan a donorok is. Eddig úgy tűnt, hogy ez nem fog megtörténni, de Biden mostani nyilatkozata alapján talán ő is fontolóra vette. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk