Brüsszelben találkozik Orbán a svéd miniszterelnökkel

  • narancs.hu
  • 2024. január 31.

Külpol

Ul Kristersson szerint a csütörtöki találkozó előkészít majd egy másik találkozót.

Ulf Kristersson svéd miniszterelnök bejelentette, csütörtökön Brüsszelben találkozik Orbán Viktorral. Ez a találkozó még nem hivatalos, de hozzátette, később ez is meg fog történni.

 
Orbán Viktor és Ulf Kristersson

Kristersson újságírói kérdésre válaszolta ezt a Reuters szerint: „Ott találkozunk, Brüsszelben, és jó esélyünk lesz beszélgetni egy későbbi találkozó előtt.”

A magyar miniszterelnök Svédország NATO-csatlakozásának ügyében hívta meg kollégáját Budapestre. Akkor azt mondta, elfogadja a meghívást, de azt is hozzátette, nincs miről tárgyalniuk, hiszen Svédország készen áll a NATO-ra.

Jelenleg is Magyarország az egyetlen NATO-tagállam, ami nem hagyta jóvá a svéd csatlakozási kérelmet annak ellenére, hogy tulajdonképpen egyetlen értelmes érvet sem sikerült felhozni erről. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg szerint valószínűleg február végére nálunk is pont kerül a másfél éve húzódó ügy végére, miután ezt a svéd csatlakozást sokáig leghevesebben ellenző Törökország is megtette már.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.