Elismerte bűnösségét a férfi, aki leöntötte az unióellenes Farage-ot banános-sóskaramellás turmixszal

  • B.P.M
  • 2019. június 18.

Külpol

„Azt hittem, ez az egyetlen esélyem tiltakozni ellene” - fogalmazott.

Körülbelül egy hónapja történt, hogy a Brexit Party vezetőjét, Nigel Farage-t leöntötték egy turmixszal Newcastle utcáin. Az esetről felvétel is készült, illetve azt is megörökítették, ahogyan az unióellenes politikust kinevetik az utcán.

Az is kiderült, hogy az elkövető banános-sóskaramellás terméket dobott a politikusnak. A férfit Paul Crowthernek hívják, 32 éves, és kicsit több mint 5 fontért vásárolta a turmixot. Az eset után még a helyszínen letartóztatták és vádat emeltek ellene.

Kedden Crowther megjelent a bíróságon és elismerte a bűncselekményt. Az újságíróknak utána azt mondta: „Jogomban áll, hogy tiltakozzak az olyan emberek ellen, mint amilyen ő. A rasszizmus, amit generál, sokkal rosszabb, mint egy kis turmix” - fogalmazott. (via Sky News)

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.