Dél-Koreában karperecet tesznek azokra, akik elhagyják a karantént

  • narancs.hu
  • 2020. április 11.

Külpol

Az eszköz segítségével nyomon lehet követni a szabálysértő mozgását egy alkalmazáson keresztül.

Dél-Koreában a Covid-19 járvány elleni küzdelem jegyében karperecet tesznek azokra, akik a karantént megszegve elhagyják lakhelyüket – derült ki egy szombati helyi sajtójelentésből.

A Yonhap állami hírügynökség idézte Csung Szje Kjun kormányfőt, aki szerint az intézkedés válasz arra, hogy sokan megsértik a karantén előírásait. A karperec a mobiltelefon révén nyomon követi a szabálysértő mozgását. A dél-koreai kormány már korábban okostelefon-alkalmazást (appot) vezetett be a karanténba helyezettek ellenőrzésére.

A pályázók kötelezően védőmaszkban és egymástól az új koronavírus elleni védekezéshez szükséges távolságra ülve vesznek részt egy dél-koreai vállalat álláspályá

A pályázók védőmaszkban és egymástól a koronavírus elleni védekezéshez szükséges távolságra ülve vesznek részt egy dél-koreai vállalat álláspályázatának írásbeli vizsgáján 2020 április 4-én.

MTI/Yonhap/Hong Ki Von

 

Dél-Koreában pénteken 30 újabb koronavírusos fertőzéses embert regisztráltak, hárommal többet az előző napinál. A délkelet-ázsiai országban 10 480 az igazolt fertőzöttek száma, 211-en haltak meg. A statisztika az új fertőzések számának csökkenését mutatja, a napi megbetegedések száma már jócskán 50 alatt van, szemben a február végi több mint 900-zal.

A hatóságokban még mindig aggodalmat kelt a megmaradt járványgócok és a külföldről hazatértek körében mutatkozó fertőzések. A járványügyi hatóság (KCDC) arról is beszámolt, hogy pénteken 91 olyan embernél mutatták ki a fertőzést, aki már felépült a kórból. Azt tervezik, tesztekkel derítik fel, hogy a járványból felgyógyult emberek szervezetében jelen vannak-e az antitestek, és ezek az emberek továbbra is fertőznek vagy nem.

MTI

Figyelmébe ajánljuk

„Elindult a hír, hogy a Samsung vásárolta meg” – milyen üzem létesül az őrbottyáni téglagyár helyén?

Új tulajdonosa akadt az őrbottyáni téglagyárnak, ahol az eddigiektől eltérő tevékenység folyik majd. Rögtön elindultak a találgatások, hogy kinek az érdekeltségébe került az üzem. Az önkormányzat igyekszik megnyugtatni a lakosságot: az eddig ismert információk szerint nem lesz akkumulátor-feldolgozás, sem veszélyesanyag-raktározás.