Egy fórumon Orbán, Hszi-csin Ping és Putyin

  • narancs.hu
  • 2023. október 11.

Külpol

Kínába utazik a kormányfő.

Orbán Viktor lesz az egyetlen EU-s vezető, aki részt vesz a kínai Egy övezet, egy út fórumon a hónap második felében – írja a Politico. A lap megjegyzi, hogy 2019-ben még az akkori olasz miniszterelnök, Paolo Gentiloni  is ott volt a fórumon. Idén azonban a magyar kormányfő magányos európaiként szerepel a kínai Kommunista Párt elnökével, Hszi-csin Pinggel és az orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal a fórumon.

Orbán azonban nem örülhet – írják. A Budapest-Belgrád vasútvonal finanszírozása ugyanis áll, miután a kínai beszállító nem tudott EU-szabvány elemeket beszerezni. Peking szerint minden rendben van, a külügyminiszter, Vang Yi a múlt héten azt üzente a magyar félnek, hogy a vasútprojekt a terv szerint halad.

A miniszterelnök részvételét Havasi Bertalan sajtófőnök is megerősítette. A jövő szerdai felszólalása előtt „hétfőn illetve kedden a tervek szerint kétoldalú tárgyalásokat folytat a kínai vezetőkkel, először a miniszterelnökkel majd az államfővel” - tette hozzá.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!