Helyi testvérpár adta a tippet az orosz rakétáknak, meghalt 55 ember

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. október 11.

Külpol

Az ukrajnai Hrozában egy halott fölött virrasztó családra és a rokonokra repült orosz rakéta, az ukrán titkosszolgálat szerint nem véletlenül.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) azonosított két helyi férfit, akik az információik szerint október 5-én ráirányították az orosz Iszkander rakétát a kelet-ukrajnai Hroza falu kávézójára, több mint ötven civil halálát okozva – közölte szerdán az SZBU a Telegramon.

A kelet-ukrajnai falu Harkiv közelében található, jó ideje ismét ukrán ellenőrzés alatt áll, de az oroszok megpróbálják visszaszerezni ezt a vidéket.

A támadás október 5-én helyi idő szerint 13 óra 25 perckor történt, és a robbanás egy boltot és egy kávézót pusztított el. 

A Telex idézi az esettel kapcsolatban a Moscow Timest, amely szerint azért haltak meg olyan sokan az épületben, mert családi esemény zajlott: egy halott fölött virrasztottak.

„Az elkövetőkről kiderült, hogy helyi lakosok: a harminc éves Volodimir Mamon és öccse, a 23 éves Dmitro Mamon, akik a térség megszállása idején átálltak az oroszok oldalára”

 – írta közleményében a biztonsági szolgálat.

Dmitro Csubenko, a Harkiv megyei ügyészség szóvivője közben arról tájékoztatta az Interfax-Ukrajina hírügynökséget, hogy 55-re nőtt a hrozai támadás halálos áldozatainak száma.

(A címlapkép október 5-én készült Hrozában a robbanás helyszínén. Fotó: MTI/EPA/Jakiv Ljasenko)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk